Водещите новини! Кирил Петков за Тошко Йорданов: Колкото и да скача срещу мен, само по-нисък става. Пазят ли снайперисти Бойко Борисов? (и още…)

ПП/Булфото/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 24 юни   

 

Колкото и да скача Тошко срещу мен, само по-нисък става. Това написа във фейсбук профила си съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

"Слави има 128 хиляди гласа на изборите и 670 хиляди последователи във Фейсбук. 80% от феновете му не гласуват за ИТН. Защо? Дали Тошко Йорданов не е причината. Слави сигурно знае отговора", посочва той.

"Колкото и да скача Тошко срещу мен, само по-нисък става", подчертава той.

Кирил Петков за Тошко Йорданов: Колкото и да скача срещу мен, само по-нисък става

***


„Задача на Бойко Борисов е да намери подкрепа за това, което предлага. Той свали две наши правителства и не виждам с какви очи застава и иска подкрепа. Ние не му дължим нищо. Той дължи на българските граждани да поеме отговорност и да формира кабинет, след като два пъти е свалял редовни правителства. Нека не се представя за жертва на ситуацията", категоричен бе той.

„Нека Борисов да въведе ред в хаоса, който сам сътвори. Истинско правителство означава да има ясни приоритети и политики, за които да се търси подкрепа. Кажете ми какво са показали ГЕРБ в това отношение? Водят се задкулисни разговори за постове и министерски кресла. В ПП-ДБ няма разцепление. Напълно единни сме какви трябва да са следващите ни политически стъпки", завърши акад. Денков.

Акад. Денков: Не дължим нищо на Борисов, нека въведе ред в хаоса, който сам сътвори

***


Съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов заяви, че в публичното пространство са се появили снимки, на които е видно, че снайперисти пазят лидера на ГЕРБ Бойко Борисов около дома му в Банкя.

„Това притеснява страшно много хора. Аз съм залят от телефонни обаждания и то от неслучайни хора. И тъй като тези мерки се взимат от комисия, в която двама от членовете са назначени от Вас, аз не знам дали сте информиран за това. Ако в навечерието на съставянето на правителство има заплаха за мандатоносителя, това е изключително важен проблем за държавата“, каза пред държавния глава депутатът и помоли, ако има такава информация, да бъде споделена в обществото.

Ген. Атанасов свари президента неподготвен с неочакван въпрос: Пазят ли снайперисти Бойко Борисов?

***


По думите му охраната на Борисов е назначена отдава, но в този си вид сигурно е отскоро.

Бивш вътрешен министър с коментар за Брендо и снайперистите по оградата на Борисов

***


„За съжаление, аз не виждам ГЕРБ-СДС да демонстрира реални усилия за съставянето на редовен кабинет. Те показват такива усилия само в медиите, а не в парламента, където трябва да се случва това“.

Доц. Киселова: Не виждам ГЕРБ-СДС да демонстрира реални усилия за съставянето на редовен кабинет

***


Районна прокуратура - Пловдив е образувала досъдебно производство във връзка с казуса, при който англичанин почина в пловдивската болница "Св. Георги" след груба намеса на охраната, съобщиха от държавното обвинение.

От прокуратурата с първа информация за починалия в пловдивска болница след намеса на охраната британец

***


Пуснаха без обвинение охранителите на пловдивската болница, където почина чужденец

***


„България е моят дом. България е дом и на стотици хиляди ЛГБТИ хора.

Изпълнението ми на София Прайд и смяната на сценичния ми костюм целеше да вдъхне увереност на присъстващите за това, че имат нашата подкрепа и разбиране и да привлече вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТИ хората. Те са български граждани и са обект на всекидневни обиди и заплахи“.

Мила Роберт: Изпълнението ми на София Прайд и смяната на сценичния ми костюм целеше да вдъхне увереност на присъстващите

***


49-годишният актьор Тамайо Пери, който участва в четвъртия филм „Карибски пирати“, загина в инцидент - той е бил нападнат от акула в Хавай, съобщава Би Би Си.

Акула уби актьор от "Карибски пирати"

***


Принцеса Ан, сестрата на крал Чарлз III, е в болница.

От Бъкингамския дворец заявиха, че тя е претърпяла инцидент в официалната си резиденция „Гаткоум парк" вчера вечерта.

Сестрата на крал Чарлз Трети е в болница

***


Украинският президент Володимир Зеленски нареди на новия началник на Службата за държавна охрана на Украйна да прочисти редиците ѝ от хора, които я дискредитират, след като двама от офицерите ѝ бяха обвинени в заговор за убийство на висши служители, предаде Ройтерс.

Миналия месец Службата за сигурност на Украйна (ССУ) заяви, че е заловила двама полковници от службата за охрана, обвинени в сътрудничество с Русия с цел заговор за убийството на Зеленски и други длъжностни лица, включително началника на военното разузнаване Кирил Буданов.

Зеленски нареди прочистване на украинската служба за охрана след заговори за убийства

***


 

Водещи новини

Още новини