От прокуратурата с първа информация за починалия в пловдивска болница след намеса на охраната британец

  • 24 юни 2024 17:03

  • 2225
  • 5
От прокуратурата с първа информация за починалия в пловдивска болница след намеса на охраната британец
© Pixabay

Районна прокуратура - Пловдив е образувала досъдебно производство във връзка с казуса, при който англичанин почина в пловдивската болница "Св. Георги" след груба намеса на охраната, съобщиха от държавното обвинение.

"Р.Г., на 67 г., британски гражданин, е починал на 19.06.2024 г. в гр. Пловдив,  в УМБАЛ "Св. Георги", в Отделението по токсикология, където е бил приет същия ден. Установено е, че на 18 юни 2024 г., вечерта, Р.Г. е потърсил лекарска помощ в болницата. Той е бил прегледан, след което освободен. Малко по-късно Р.Г. се е върнал в болничното заведение, като е настоявал отново да бъде прегледан. Поради тази причина е бил подаден сигнал на частната охранителна фирма, ангажирана със сигурността на болницата. Няколко служители от фирмата се отзовали пред входа на Спешния център на УМБАЛ "Св. Георги", посочват от прокуратурата.

"Там възникнала конфликтна ситуация между британския гражданин и охранителите. Те се опитали да го отстранят от района на болницата, но той отказал, настоявайки да бъде прегледан от лекар. В това време Р.Г. е бил бутнат на земята от един от охранителите и е останал там до пристигането на полицейски екип от Второ РУ, гр. Пловдив, където е бил подаден сигнал за инцидента. Служителите на МВР са установили, че Р.Г. в бил в съзнание. Впоследствие той е бил приет в Отделението по токсикология в болницата, където е починал в ранните часове на 19 юни 2024 г.", добавят от държавното обвинение.

След смъртта на англичанин в болница в Пловдив - версията на охранителната фирма

"По досъдебното производство се извършват действия по разследването - разпитват се свидетели, иззети са веществени доказателства, назначена е тройна съдебномедицинска експертиза, която да отговори на въпроса каква е причината за смъртта на Р.Г. и дали има травматични увреждания по тялото му, както и химическа експертиза, която да установи дали в кръвта на починалия е имало наличие на алкохол.  След събиране на всички доказателства наблюдаващият прокурор ще направи анализ и ще се извърши преценка за евентуално привличане към наказателна отговорност", заявяват още от Районна прокуратура - Пловдив. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2225 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.06.24 | 19:51

5
Шлякавица

2024.06.24 | 19:35

4
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
А бе хора, недейте всеки може

2024.06.24 | 19:28

3
Да попадне в същата ситуация, убиха човека и сега се шикалкавят и си измиват ръцете!

2024.06.24 | 18:12

2
Заглавието ви е подвеждащо и с намек за вменяване на вина. Ниско ниво от ваша страна.
Кой му пука

2024.06.24 | 17:26

1
За ханглийското нар.команче!

Добави коментар

Водещи новини