Пуснаха без обвинение охранителите на пловдивската болница, където почина чужденец

  • 24 юни 2024 17:57

  • 1521
  • 3
Пуснаха без обвинение охранителите на пловдивската болница, където почина чужденец
© Булфото (архив)

Освободиха без обвинение охранителите на пловдивската болница „Свети Георги“, които повалиха на земята пациент на лечебното заведение, който часове по-късно издъхна. Мъжът е британски гражданин. Той се бил държал арогантно и е бил в нетрезво състояние, обясниха тази сутрин от болницата. Частната охранителната фирма излезе с позиция пред Нова телевизия, че служителите са действали  професионално.

Британският гражданин е на 68-години. Докаран е с линейка в Спешното отделение на болницата.

„Употребил е сериозно количество алкохол в жилище в Пловдив. След падане от собствен ръст контузва главата си и с оплаквания от главоболие, екип на Центъра за спешна медицинска помощ го транспортира до Спешен хирургичен кабинет. Пациентът е бил в стабилно общо състояние с добри показатели”, каза доц. д-р Кирил Атлиев - началник на „Спешно отделение“ УМБАЛ „Св. Георги“- Пловдив.

След прегледи и изследвания дежурните хирурзи преценили, че състоянието му не изисква да бъде хоспитализиран. Въпреки това му е предложена хоспитализация, която той отказва и след два часа напуска спешния хирургичен кабинет, уточни доц. Атлиев. 

От прокуратурата с първа информация за починалия в пловдивска болница след намеса на охраната британец

По данни на разследващите британецът остава пред болницата и настоява отново да бъде прегледан. Така се стига до конфликтната ситуация с охранителите. След блъскането и падането на земята е приет повторно. Второто постъпване в болница е за да бъде изчистен организма му в Клиниката по токсикология.  

"Той е приет не заради това, че значително му се е изменило общото състояние в аспект да се усложни и утежни, а той е приет, защото е изпуснал тазовите резервоари, за да може да бъде изчистен. След което е транспортиран с наш екип до Клиниката по токсикология”, обясни д-р Атлиев.

Там няколко часа по-късно британският гражданин умира. Докторите отричат да има лекарска грешка и подценяване на състоянието.  „Ни най-малко нямам такова съмнение от това, което видях, от това което е направено”, каза началникът на Спешното отделение.

В болницата тече вътрешна проверка с разпит на лекари и преглед на документация. От охранителната фирма заявиха, че са действали професионално, дори повикали полиция, която си тръгнала, защото случаят не бил за тях.

„При пристигането нашите охранители установяват лице в явно нетрезво състояние и в лош външен вид, което да лежи на земята на около 20 метра от входа на болницата. То се е държало арогантно, използвайки нецензурни думи на английски език. При опит да не бъде допуснато вътре, след съприкосновение с наш служител и под влияние на алкохол губи равновесие и пада на земята, където остава да лежи”, гласи позицията на охранителната фирма.

Прокуратурата разследва вече дали е допусната лекарска грешка и дали агресията, проявена от охранителите е влошила състоянието на пациента.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1521 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.24 | 19:34

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Всеки може да попадне

2024.06.24 | 19:19

2
В същата ситуация. Убиха човека и се шикалкавят, измиват си ръцете!
Благоизтезар

2024.06.24 | 18:43

1
ВРЪЗКИТЕ.В.ТАЯ.ДЪРЖАВА.СА НАД.ВСИЧКИ.ЗАКОНИ

Добави коментар

Водещи новини