Водещите новини! Екс-военният ни министър: Путин е лъжец! „Възраждане“ изгони трима депутати (и още…)

bTV/X/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 9 февруари   

 

„… руският президент е казал, че не смята и няма интерес да напада Полша и Латвия.

„Той така говореше, когато влезе в Крим. Казваше, че няма нищо общо със зелените човечета, а след това си призна, че са били негови хора. Те се клеха, че никога няма да влязат в Украйна, а вижте какво стана. На Путин не трябва да му се вярва“.

Ноев след интервюто на Тъкър Карлсън: Путин е лъжец!

***


В дългото си интервю за Тъкър Карлсън руският президент Владимир Путин почти не дава възможност на американския журналист да каже нещо, пише журналистката от в. "Вашингтон пост" Франческа Ебел, която отразява темите, свързани с Русия, предаде БТА.

Първите 30 минути от двучасовото интервю с бившия водещ на "Фокс нюз" минаха в ревизионистка тирада на Путин, посветена на митовете за създаването на Русия и Украйна, на разпадането на Съветския съюз и на разширяването на НАТО.

Интервюто на Путин: Всеки път, в който Тъкър Карлсън го прекъснеше, руският лидер започваше да го поучава

***


На кадрите се вижда как кракът на стопанина на Кремъл потрепва и той използва ръката си, за да спре движението на долния си крайник.

„Критици на руския лидер във и извън страната редовно задават въпроси относно здравето му", посочи още „Дейли мейл".

„Кремъл, от своя страна, отговаря, че президентът на Руската федерация е в прекрасно за годините си здраве", добави изданието.

Британската медия към Путин: Владимире, добре ли си?

***


Една новина, която много скоро ще направи така, че всички други новини по света да са без значение, но хората упорито отказват да го разберат и повярват. 

WWF: Светът премина критичния праг на затопляне от 1,5 градуса

***


Близо 13 часа продължи заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък. За да бъдат избрани зам.-председатели на Съвета, както и съставите на комисиите, съветниците удължиха дебатите си.

Час преди края на заседанието от ПП-ДБ-СС напуснаха залата, недоволни от разпределението на комисиите, след като от общо 14 получиха само една.

Искри в ефир: Бонев срещу Хекимян, какво се случи снощи в СОС?

***


Проверката е във връзка с констатирани неприемливи практики за разпределение на делата в създаден в СРП отдел „Специализиран“, както и множество изнесени данни в публичното пространство, отразяващи негативно дейността на Районна прокуратура-София.

Върховната касационна прокуратура влезе в Софийската районна прокуратура заради Нотариуса

***


Дренчев призна, че не знае откъде точно е изключен, но обяви: Обмислям да напусна "Възраждане"

***


„Тази сутрин беше поискано от народните представители Иво Рупчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев да поемат отговорност, тъй като те са хората номинирали тези петима човека в София, като подадат оставки от парламента, каза лидерът на партията Костадин Костадинов пред журналисти в парламента. 

„Решението на групата беше те да бъдат изключени, тъй като отказаха да направят това, което искаше софийската организация от тях."

"Възраждане" изгони трима депутати заради отцепниците в СОС

***


„Спрете руската пропаганда и го направете преди европейските избори. Тогава ще видите качествена промяна в отношението и на потребителите на Фейсбук, и на регулаторите в ЕС“. 

Този призив отправи българският министър на финансите на срещата.

Борбата с дезинформацията и манипулираното и подвеждащо съдържание обсъдиха на среща във Вашингтон вчера финансовият министър Асен Василев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и ръководители на глобалната компания МЕТА, която е собственик на социалните мрежи Фейсбук, Инстаграм, Уотсъп и др.

Асен Василев към МЕТА: Да спрем руската пропаганда през социалните мрежи преди евроизборите

***


Повод за изказването му са опасенията, че наближаващите избори за Европейски парламент могат да донесат силни резултати на крайнодесни партии, които не са съгласни с доставянето на помощ за Украйна. 

„Русия ще хвърли всички възможни сили. Путин няма намерение да отстъпва. От това зависи политическото му оцеляване", заяви Борел.

„Необходимо е да се обясни на европейските граждани преди парламентарните избори през юни какво би означавало Украйна да бъде победена, а руската армия да се придвижи до границите на ЕС“.

Жозеп Борел: Ами ако Украйна загуби и руската армия се придвижи до границите на ЕС?

***


Корейската народнодемократична република (КНДР) е внесла значително по-голямо количество стоки миналата година и е разширила търговията с новия си партньор Русия, предаде ДПА, като цитира поверителен доклад на експерт на ООН, до който е получила достъп.

Доклад на ООН: Търговията между Русия и Северна Корея се разраства

***


Федералната полиция в Бразилия днес започна операция срещу някои от най-близките сътрудници на бившия президент Жаир Болсонаро в рамките на разследване на опит за преврат след поражението му на изборите, съобщи Ройтерс.

В изявление полицията не съобщи имената на заподозрените, но посочи, че те са обвинени в участие в "престъпна организация, която е работила за опит за държавен преврат", целящ "да запази президента на републиката на власт".

Погнаха висши сътрудници на бразилския експрезидент Жаир Болсонаро при разследване за опит за държавен преврат

***


 

Водещи новини

Още новини