Водещите новини! „Възраждане“ благодари на Радев за подкрепата. Вицепрезидентът Йотова получи отличието „Рицар на годината“ (и още…)

НоваТВ/Getty Images/Булфото/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 4 декември   

 

„По отношение на Украйна разделението се вижда ясно. От едната страна имаме правителство, подкрепяно от „Продължаваме промяната – Демократична България", ГЕРБ – СДС и ДПС, които обявиха твърда прозападна позиция, а от другата страна имаме ясна опозиция в лицето на „Възраждане“ и на БСП. При БСП и „Възраждане“ има нюанси“, заяви политическият анализатор.

„По средата има едно празно пространство, има вакуум – там се опитва да се позиционира Радев. Той е една по-мека, по-умерена версия на „Възраждане““, посочи Светлин Тачев.

„Това в известна степен плаши лидера на „Възраждане“. В това лявопатриотично пространство започнаха да се появяват различни играчи. За този електорат се бори и „Възраждане“. На това поле имаме много играчи и не е ясно дали те ще започнат да се обединяват помежду си или ще се конкурират“, коментира Тачев.

Политологът Светлин Тачев: Радев е по-мека версия на "Възраждане"

***


След ветото за БТР-ите за Украйна: "Възраждане" към президента: Благодарим за подкрепата!

***


За идеята на Радев да бъдат дадени на „Гражданска защита“ депутатът посочи, че преди да бъде взето решението, е попитал въпросната институция дали имат нужда от тази техника и отговорът е бил, че „имат достатъчно техника и тези машини не им вършат абсолютно никаква работа“.

Мирчев, ПП-ДБ: Ветото на президента за БТР-ите е абсолютно несъстоятелно

***


Вицепрезидентът Илияна Йотова е получила отличието ,,Рицар на годината 2023" от "Ордена на рицарите тамплиери на Храма на Йерусалим - Велик приорат България", съобщи лидерът на организацията Румен Ралчев. Организацията се представя като автономна и независима, а целите ѝ са да спазва рицарските и благотворителните традиции на древните рицари тамплиери.

В нейния "Върховен съвет" фигурира лидерът на учителския синдикат Янка Такева, която е "велик офицер за младежките програми", както и археологът проф. Николай Овчаров. В ордена членува и астроложката Светлана Тилкова - Алена.

Пред БНР Ралчев казва, че наградата е дадена на Йотова заради работата ѝ с неправителствените организации.

Вицепрезидентът Илияна Йотова получи отличието ,,Рицар на годината"

***


Лекарят е родом от Пазарджик, като дълги години е работил в болницата в града. След това се мести в Пловдив и става част от екипа на болница "Парк Хоспитал". 

Стана ясно кой е лекарят, открит мъртъв в Пловдив

***


Комисар Макгинес заяви, че „е ясно, че България ще се присъедини към Еврозоната, но това изисква да се покрият дадени критерии".

Еврокомисарят по финансова стабилност: Ясно е, че България ще се присъедини към Еврозоната

***


Родителите на непълнолетни деца са наясно колко сложно е да отидат с тях на театър или концерт и каква опашка се оформя от хора, които попълват декларации на коляно. Сега това се предвижда да се случва и в ресторанта. Придружителите на хлапетата ще трябва да доказват чии са те. А ресторантьорите ще трябва да разпечатват декларации или да гонят клиентите, които не си носят такива, когато стрелките на часовника минат 22:00 ч.

Нови правила: Децата аут от ресторантите

***


По референдумните стъпки на Путин…

Венецуелските власти проведоха в неделя референдум за анексирането на богатия на петрол регион Есекибо на съседна независима Гаяна.

Латинска Америка на прага на голяма война след референдум във Венецуела

***


Украйна променя военната си тактика, преминава към отбрана в някои райони и продължава с нападателни операции в други. Това заяви Михайло Подоляк, съветникът на украинския президент, предаде Ройтерс.

Украйна съобщи, че сменя военната тактика

***


В Малайзия котка спаси собствениците си от пожар през нощта.

В ранните часове на неделя двойка от град Куантан в Малайзия е събудена от домашния им любимец Хана.

Когато 45-годишният Рухайфи Исираф Саад и 41-годишната му съпруга Сити Зайнул се събуждат, установяват, че в къщата е имало късо съединение, а телевизорът в стаята гори и пуши, пише New Straits Times, цитирано от бТВ.

„Със съпругата ми се събудихме бързо, когато усетихме мирис на дим. Опитахме се да потушим огъня с вода. Жена ми хвърли влажна кърпа върху димящия телевизор. Бързата реакция ни позволи да потушим огъня за няколко минути“, разказва Саад.

Котка спаси от пожар стопаните си и още 64 животни

***


 

Водещи новини

Още новини