Патриарх Неофит се срещна с посланика на Словакия у нас

Българска патриаршия
share

Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие днес на официална среща посланика на Словашката република в Република България Васил Гривна. Приемът се състоя в сградата на Софийската света митрополия, съобщиха от Българската патриаршия. 

Посланик Гривна изтъкна добрите взаимоотношения между България и Словакия, като сподели на Светейшия патриарх повече за живота на Православната църква в чешките земи и Словакия, водена и духовно ръководена от митрополит Ростислав. Той сподели още за това, че България е желана дестинация за пътувания и поклонничество от страна на словаците и разказа за своето първо посещение у нас, случило се преди няколко десетилетия. 

Негово Светейшество пожела на посланик Васил Гривна успешен мандат и бяха изразени надежди за сътрудничество в различни инициативи - образователни и обществени. 

Патриарх Неофит се срещна с посланика на Сирия у нас

В срещата участваха също Техни Преосвещенства - Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Светия синод, Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, както Теодор Атанасов - началник на кабинета на патриарха, и Ангел Младенов - секретар на Софийската митрополия. 

 

Водещи новини

Още новини