Вицепрезидентът Йотова разговаря с Българския патриарх Неофит

  • 11 май 2023 18:21

  • 385
  • 1
Вицепрезидентът Йотова разговаря с Българския патриарх Неофит
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

В деня, в който Православната църква почита Светите равноапостолни братя Кирил и Методий, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие в Софийската света митрополия вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Вицепрезидентът подари на Негово Светейшество сборника, посветен на Международния форум за кирилицата „… И ний сме дали нещо на света“, който Йотова организира преди няколко месеца.

Българският патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до крал Чарлз III

Форумът събра известни учени българисти от Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Италия, Литва, Полша и Сърбия, както и български медиависти.

Конференцията изтъкна българския принос за спасяването на делото на Кирил и Методий и техните ученици, за създаването и разпространението на кирилицата в славянския свят.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , благодари на Светия Синод за подкрепата. Специалното посвещение на Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на за форума е поместено в сборника.

Българският патриарх освети и благослови икона на Светите братя, която вицепрезидентът съхранява в кабинета си.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ИЗСРАНИТЕ РОСИ

2023.08.02 | 12:58

1
В КЕНЕФА НА РОСИТЕ ОКОЛО БАЛКАНА ВСЕКИ ДЕН Е ПРАЗНИК НА ПАРТИЙНОСЛАВНАТА ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКА БАНДИТОПАРТИЗАНСКА КРЕМЪЛСКОИДИОТСКА ПУТЬОВА ЦЪРКВА... ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...

Добави коментар

Водещи новини