Патриарх Неофит се срещна с посланика на Сирия у нас

  • 18 май 2023 14:23

  • 353
  • 0
Патриарх Неофит се срещна с посланика на Сирия у нас
© Българска патриаршия
Слушай новината Слушай новината

Негово Светейшество българският Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на прие днес на среща Н. Пр. Орас Махмуд - посланик на Сирия у нас. Приемът се състоя в сградата на Софийска света митрополия, съобщиха от Българската патриаршия. 

По време на приема Нейно Превъзходителство Орас Махмуд изтъкна добрите отношения между България и Сирия и изрази огромната си благодарност за помощта, която Българската църква е оказала на Сирия след земетресението в страната, което отне живота на стотици хора и нанесе разрушения на множество населени места. 

Негово Светейшество Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на пожела на посланик Махмуд успех в мандата и бе изразена надеждата за повече съработничество и съвместни дейности.  

Българският патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до крал Чарлз III

В срещата участваха също Техни Преосвещенства - Мелнишкият епископ Герасим - главен секретар на Светия синод, и Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха,  както и Теодор Атанасов - началник на кабинета на българския патриарх, и Ангел Младенов - секретар на Софийската света митрополия. 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
353 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини