МВР: Трафикът на граничните пунктове с Румъния и на ГКПП "Кулата" с Гърция е интензивен за товарни автомобили

Булфото (архив)
share

Трафикът на граничните пунктове с Румъния и на Граничния контролно- пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" с Гърция е интензивен за товарни автомобили, съобщават на интернет страницата на Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР в информация към 13:00 часа днес.  

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Русе", ГКПП "Видин",  ГКПП "Никопол", ГКПП "Кардам" и ГКПП "Дуранкулак" за товарни автомобили на изход. През празничните дни се очаква повишаване и на трафика на леки автомобили.

До 20 април т.г. се извършва монтаж на допълнителна покривна конструкция на две от трасетата на ГКПП „Видин“ при влизане в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата с Гърция трафикът на ГКПП "Кулата" е интензивен за товарни автомобили и в двете посоки. През съвместните гранични пунктове „Златоград“/ „Термес“ и „Ивайловград“/„Кипринос“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът на граничните пунктове с Република Сърбия, с Република Северна Македония и с Република Турция  е нормален, посочват от "Гранична полиция".

 

Водещи новини

Още новини