София праща 40 хиляди тона боклук в Ловеч

share

 40 хиляди тона бали боклук, тръгват от София към депото за преработка в Ловеч. Договорът е одобрен от Общинския съвет в града на люляците, като предстои да бъде одобрен и на последното заседание на Столичния общински съвет в четвъртък преди лятната почивка. До решението се стигна, след като двете общини водиха дълги преговори.

Сумата, която Столична община ще заплати възлиза на 920 хиляди лева. Транспортирането на отпадъците до депото в Ловеч, ще се извършва по всички екологични правила, чрез транспортни средства снабдени с необходимото оборудване против замърсяване на околната среда. Това пише в доклада на зам.-кмета на София Мария Бояджийска, предложен за разглеждане и одобряване на Столичния общински съвет.

Срокът на договора ще важи до момента на извозването на всички 40 хил. тона бали. След това на площадката за боклук ще останат над 27 хиляди тона балиран отпадък от общо 600 хиляди тона. Близо 530 хиляди тона балирани отпадъци са извозени от София към Ловеч, Силистра, Харманли, Карлово, Пловдив и Харманли от 2007 година  досега.
 

Водещи новини

Още новини