Хотелиери и ресторантьори зоват за стачка

Getty (архив)
share

Призовавам колегите да се подготвят за стачни действия, защото действията и приказките на управляващите във всички сфери водят до проблеми за туристическия сектор и не се издържа вече. Това заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов, цитиран от днес.бг.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Според него и членове на Изпълнителното бюро на организацията непремерените изказвания, постоянно променящите се и дописвани заповеди на здравния министър и техните възможни тълкувания, са довели до отлив на туристи и на персонал от курортите. "Което в изключително трудната ситуация, в която е поставен секторът, допълнително изправя до стената туризма", посочи Налбантов. "Затова и искаме оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров", категоричен бе зам.-председателят на БХРА.

"Възмутени сме от неправомерните изказвания на здравния министър. Той вече ни нанесе непоправими щети и особено на морските хотели и заведения, подчерта още Налбантов. Заради противоречивите му сведения и изказвания, хората в най-големите ни пазари тази година – Румъния, Украйна и Молдова вече отменят резервации за септември месец. На хората не им става ясно какво иска да каже, излъчва противоречиви сигнали и това води до притеснени и отлив. Повече не може да се търпи така. Не може да се прехвърля отговорността за имунизационни процес на работодателите", категорични са от БХРА.

"Именно заради изявите на Кацаров вече имаме и напуснали чужди и български служители, тъй като се притесняват, че ще бъдат накарани насила да се ваксинират", посочи Налбантов.

"Работниците напускат и уплашени заради новите мерки, които се планират, с притеснения, че секторът отново ще бъде неглижиран и оставен да обере парсата без подкрепа и компенсации и затова предпочитат от рано да си търсят друго поприще", заяви председателят на БХРА Георги Щерев.

По-рано подобен апел отправи и Асоциацията на заведенията.

Алибегов: Асоциацията на заведенията е в стачна готовност

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини