Дянков: Щетите от земетресението не са толкова скъпи

Булфото
share

Щетите от земетресението не са на някакви големи финансови стойности, заяви министърът на финансите Симеон Дянков пред журналисти в парламента.

По думите му, по - важното е да има максимално бърза организация от страна на държавата.

"В Перник и в Пернишка област се срещнахме с кризисния щаб. Разяснихме по какъв начин трябва да се предават към Комисията за бедствията и авариите документи – първо за обществени сгради, това са училища, детски градини, болници, така че още от днес сме готови да посрещаме такива документи. Готови сме събота и неделя и през празниците, ако почнат да идват тези документи, да имаме извънредно заседание на тази комисия", каза Дянков.

„На каква стойност ще бъде всичко това ще видим, като се подадат самите документи. Има някои обекти, за които вече знаем – две детски градини в Перник, три училища, в Радомир има две училища, но все пак очакваме пълната информация. От гледна точка на детските градините, трябва ни временна организация и разрешение на Сергей Игнатов, което той днес ще подпише, така че временно детските градини да поемат и други деца”, каза Дянков.

Водещи новини

Още новини