Пълна забрана на използването на телефони в училищата в Нидерландия

  • 02 септември 2024 14:32

  • 355
  • 0
Пълна забрана на използването на телефони в училищата в Нидерландия
© Pixabay

Училищата в Нидерландия наложиха пълна забрана на използването на мобилни телефони, предаде ДПА.

Телефоните в класните стаи на гимназиите са забранени от началото на тази година, като тази мярка вече обхваща и началните училища от началото на новата учебна година.

Нидерландското министерство на образованието заяви, че мобилните телефони разсейват учениците и намаляват способността им да се концентрират, което се отразява неблагоприятно на резултатите от обучението. Телефоните все пак може да се използват в клас, ако са съвместими със съдържанието на урока.

Подобрява се икономическото доверие в Нидерландия

На учениците се разрешава да използват мобилни телефони само по медицински нужди или поради увреждане. В училищата, в които мобилните телефони са забранени и през междучасията, атмосферата се подобрява, съобщава местна телевизия. "По време на междучасие децата се социализират повече, защото разговарят помежду си по-често", каза учен от университета "Радбуд" в Неймеген.

Забраната на мобилните телефони в училищата е предмет на дискусии в Нидерландия. Няколко министри на образованието подред бяха против предприемането на мерки на национално равнище, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини