През следващите четири дни в по-голямата част от страната времето ще бъде...

  • 02 септември 2024 13:44

  • 226
  • 0
През следващите четири дни в по-голямата част от страната времето ще бъде...
© Novini.bg/ Canva

През следващите четири дни в по-голямата част от страната времето ще бъде предимно слънчево, се съобщава в седмичната прогноза за времето у нас от 4 до 9 септември на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), подготвена от дежурния синоптик Анастасия Кирилова. 

В часовете след обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, главно в Западна България и планините ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици, на повече места в четвъртък и петък. 

В сряда, 4 септември, вятърът ще е слаб, със северна компонента, а максималните температури ще са между 30 и 35 градуса. 

Какво време ни очаква до 15 септември?

В четвъртък, 5 септември, вятърът ще се обърне от изток-североизток, а през следващите дни ще е от изток-югоизток, временно и ще стихва. Температурите ще са с два-три градуса по-ниски.

В неделя, 8 септември, ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи намалява. Вятърът ще остане от югоизток, температурите ще са без промяна. 

В началото на следващата седмица се очаква лабилизиране на въздушната маса над страната. Отново над повече райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, повишава се вероятността за краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
226 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини