261 хил. лева за децата от дарителската кампания на Банка Пиреос по програма "БЛАГОДЕТЕЛ"

share

Една година след старта на дарителската кампания на Банка Пиреос в партньорство с УНИЦЕФ добрите резултати са налице.

Повече от 261 000 лева са събраните средства за децата в нужда, като към момента редовните месечни дарения идват от повече от 4000 БЛАГОДЕТЕЛИ. Големият успех на кампанията се дължи най-вече на усилията на Банка Пиреос да предостави възможно най-разнообразни и удобни начини за дарения, и добрата воля и съпричастност на хилядите нейни клиенти и служители.

През месец май 2011 година, когато Банка Пиреос България стартира кампанията в партньорство с УНИЦЕФ, тя си постави за цел не просто да помогне на децата в неравностойно положение, но и да спомогне за изграждането на дарителска култура у нас. Банката реализира уникални по рода си банкови продукти за пазара – дарителски кредитна и дебитна карти, чрез които с всяка извършена транзакция картодържателят дарява 10 стотинки в подкрепа на децата в неравностойно положение в България. Нещо повече – при транзакциите с кредитна дарителска карта Банка Пиреос утроява сумата и така 30 стотинки постъпват по сметка на УНИЦЕФ.

За по-голямо удобство на клиентите и улеснен достъп за БЛАГОДЕТЕЛИТЕ дарения по проектите на Уницеф могат да се извършват и чрез вноски на каса, нареждане за директен дебит в клон на банката или чрез специално меню в електронното банкиране. Малка сума, дарявана ежемесечно е един от най-ефективните начини за подкрепа на работата в полза на децата.

През септември 2011 година Банка Пиреос лансира и още една новаторска услуга в полза на добрата кауза с помощта на Борика-Банксервиз. Всеки картодържател, ползващ банкомат на Банка Пиреос, може да направи дарение на стойност 1 лев. Допълнителната функционалност е включена към операцията „Теглене на пари в брой” и се изпълнява само след изричното съгласие на клиента.

През изминалата година инициативата бе подкрепена от редица известни личности, сред които журналистът Ани Салич, плувецът Петър Стойчев, актьорът Деян Донков, и много други. Огромна подкрепа по програма БЛАГОДЕТЕЛ засвидетелстваха и служителите на Банка Пиреос, които с личния си пример вложиха не само професионалните си умения, но и сърцата си.

Кампанията спечели овациите и на българския бизнес. В края на миналата година Банка Пиреос спечели първа награда в категорията „Маркетинг, свързан с кауза” на Годишните награди на Български Форум на Бизнес Лидерите за 2011 г.

Банката продължава своята подкрепа по програма БЛАГОДЕТЕЛ на УНИЦЕФ и се надява на още по-голяма активност и увеличаване на броя на БЛАГОДЕТЕЛИТЕ.

Водещи новини

Още новини