Станишев: Няма да излезем от кризата с картофи и домати

share

От трибуната на протеста с искания за референдум за АЕЦ "Белене" преизбраният председател на БСП Сергей Станишев благодари на всички присъстващи, че са дошли, за да се чуе техния глас, предаде репортер на Novini.bg

Станишев разказа, че е ходил в района Белене и знае как са се радвали хората, когато са започнали първите стъпки за изграждане на реактора. "Мога да усетя вашия гняв за едно решение, взето на тъмно”, заяви той. "Делегатите са решили да прекъснат конгреса си и да изразят своята солидарност с протестиращите. За 23 години в България не се е реализирал нито един значим мегапроект. Със садене на картофи и домати България няма да излезе от кризата. Именно такива проекти като АЕЦ "Белене” са начинът за излизане от кризата. АЕЦ "Белене” беше спрян в услуга на чужди интереси", категоричен бе Станишев.

Той заяви, че в момента и АЕЦ "Козлодуй" се управлява некадърно. По думите на лидера на социалистите все още проектът АЕЦ "Белене" не е изгубена кауза. Сергей Станишев призова се съберат няколкостотин хиляди подписа, като 500 000 е минимумът за изискване на референдум. "Нека да принудим властта да чуе гласа ни", заяви той.

Водещи новини

Още новини