Водещите новини! Президентът връчи мандат на ГЕРБ-СДС за съставяне на кабинет, търси се подкрепата на ДБ и ИТН

bulphoto
share

Водещите вечерни новини на 19 април.

Завъртя се парламентарната ролетка. Президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителството на ГЕРБ-СДС, коалицията, която получи най-много гласове на изборите на 4 април. Кандидатът за премиер е Даниел Митов.

Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на Даниел Митов от ГЕРБ-СДС

Даниел Митов обяви, че подкрепа ще се търси първо в партиите, които са идеологически най-близко до ГЕРБ-СДС. "Разбира се това са "Демократична България", заяви изненадващо той.

Засега ГЕРБ са в изолация, а никоя партия в рамките на НС не желае да се коалира с тях. 

Даниел Митов разкри от кой ще търси подкрепа за кабинета на ГЕРБ-СДС и готов ли е на компромиси

******

Преди това премиерът в оставка Бойко Борисов нареди състава на кабинета

Премиерът в оставка Бойко Борисов разкри какъв кабинет предлагат от ГЕРБ/СДС. Той направи това чрез жива връзка от болницата, след като в понеделник бе опериран заради контузия. Борисов обяви имената на министрите в проектокабинета на Даниел Митов. След това посочи, че вицепремиер и министър на отбраната ще бъде лидерът на СДС Румен Христов.

Вижте кои са останалите номинирани: 

Борисов представи проектокабинета и се закани: Ще спра да куцукам и ще се завърна

******

Семейство загина в тежка катастрофа край Микре, шеф в АПИ участвал в инцидента

Тежка катастрофа на пътя София - Варна. Семейство загина след удар от джип. Съпрузите Христо и Дафина отивали до бензиностанцията, за да си купят цигари. Повече обаче не се връщат в родното им село Голец. При излизане от бензиностанцията, в колата им се врязва джип. Именно в него е пътувал и Олег Асенов - шеф в АПИ.

Проф. Асенов от АПИ е участвал в катастрофата със загинали край Микре

******

Ответна реакция

Русия изгони двама български дипломати

Двама дипломати от българското посолство в Москва са обявени от Русия за персона нон грата, обяви Министерството на външните работи.

Посланикът на България Атанас Кръстин е бил поканен на среща в Министерството на външните работи на Руската федерация, където е уведомен за решението. Изгонването на двамата е ответна реакция на Москва, след като на 22 март София обяви за персона нон грата двама руски дипломати от посолството на Русия.

"На днешната среща не бяха изтъкнати други причини за действията на руските власти", обяснява външното министерство.

Русия гони наши дипломати

*******

Идва ли краят на британската монархия?

Кралица Елизабет II може да е последният британски монарх. Престолонаследникът на Обединеното кралство принц Чарлз смята да се откаже от короната - това е заявил лично той пред британска журналистка. 

"На страната ни са необходими радикални реформи, включително и в начина на управление", е казал Чарлз.

Елизабет II е искала да запази монархията по емоционални причини. Нейният най-голям син обаче е настроен по-практично и много е вероятно той да сложи край на монархията.

Край на британската монархия?

*******

Мария Бакалова ще заведе майка си на Оскарите

Силна и независима - също като своята майка Румяна, иска да е първата българка с номинация за „Оскар“ Мария Бакалова. Родителката на звездата е нейният идол и затова актрисата държи мама Руми да е до нея в един от най-важните дни в живота ѝ - връчването на статуетките следващия понеделник.

Това разкри самата Бакалова, като заяви категорично, че преживяването ѝ няма дa бъде пълноценно, ако до нея не бъде жената, която ѝ е дала живот.

Мария Бакалова води майка си на Оскарите

Водещи новини

Още новини