Тече трескава подготовка за отваряне на заведенията в София

Novini.bg
share

 Заведенията и ресторантите се подготвят трескаво за отваряне утре. Според последната заповед на министъра на здравеопазването те могат да отворят врати, но спазвайки стриктно определени мерки и работещи с намалено работно време. Екип на NOVINI.BG посети традиционно най-оживеното място в София - бул. Витоша. Там голяма част от тях подготвят откритите си пространства и градини за клиенти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33060

От бранша многократно са заявявали ясно позицията си, че тази несигурност води след себе си безработица и фалити. 

Емил Коларов: Не искаме да ни обезщетяват, искаме да работим нормално

Екипът ни разговаря с Кристиян Кръстев, управител на столично заведение именно там. Той бе категоричен, че това отваряне и затваряне на заведенията води до 90% загуби за бранша им."Запазваме персонала си с много голямо усилие от страна на собствениците, помощта от държавата е съвсем малка и се бави доста време.

Опитваме се. Това е положението в момента, много от решенията не са правилни. Имаше и момент на дискриминация спрямо нашия бранш, дискириминираха се около 200 000 - 300 000 души, които работят в сектора. Ние също имаме деца и сметки за плащане", заяви той.

"Не мислим, че като отворим ще си избием разходите. Но ако не отворим днес, може и да не отворим въобще. За момента повечето от персонала е тук и не е напуснал.

Голяма част от хората, работещи в сектора са се преориентирали и са напуснали, заради нестихващата несигурност", допълни още Кристиян Кръстев.

По материала работиха Галя Георгиева и Калина Атанасова

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33060

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини