Протест днес: Защо едни бизнеси ще работят, а за други забраната продължава

Булфото, архив
share

Протест ще се проведе днес в центъра на София въпреки лошите метеорологични условия. Собственици на ресторанти, заведения, барове, нощни клубове настояват да заработят час по-скоро. Към техните искания се очаква да се включат и притежателите на детски центрове. Към София днес ще пътуват и бизнесмени от страната.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Собствениците на бургаските ресторанти и заведения са готови да дойдат в столицата, за да протестират срещу ограниченителни мерки за коронавируса. Те настояват за ясен и точен план, за да организират своята работа. От бранша са категорични, че последната заповед на здравния министър от 1 март да се отворят заведенията и ресторантите не ги удовлетворява.

Освен това бизнесът настоява да се реши проблемът с държавните помощи.

Здравният министър подписа няколко заповеди за разхлабване на мерките

„Няма ги парите от държавата“, категоричен е Живко Табаков пред бТВ.

„Ще поискаме да работим, да ни дадат шанс. Няма как да отваряш почти всички бизнеси и да оставяш други затворени“, коментира Манол Тодоров.

Собствениците от Бургас са категорични, че техните служители са били оставени в безизходица за празниците. Посочват, че отпусканите 24 лв. на ден не са достатъчни и не стигат до всички потърпевши от кризата работници.

Вчера бе решено магазините в молове, фитнеси, посещания в кино салони да се разрешат. Според заповедта на здравния министър остава забраната за посещенията в заведенията за хранене и развлечение, като се допускат доставки или вземане на храна за дома и офиса

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини