Иван Бонев: Цена на бензина над 2 лв. е спекулативна

Булфото
share

Цена на бензина над 2 лева е спекулативна, каза Иван Бонев от Гражданско сдружение „Сила”. Според реалната икономическа ситуация всичко над 2 лева е спекулативно при положение, че формирането на цената зависи от много фактори, които в България не могат да се сравняват с тези в Европа.

Гражданското сдружение организира национални протестни действия под надслов „Не на безумните цени на горивата и безобразно ниския стандарт на живот в България!”. Масовите протести в цялата страна ще започнат утре в 15.00 часа.

Шествието на протеста в София ще е с три лъча. Целта е да се затрудни максимално движението в града. Различни структури и организации на национално ниво са заявили подкрепата си.

Бонев попита защо само в България дизелът изкуствено се поддържа на по-висока цена от бензина и защо се поддържа тази спекула от страна на „Лукойл”. По исканията на сдружението Комисията за защита на конкуренцията е започнала проверка. „Тя отново излиза с неясно становище – хем заявяват, че има картел, хем в същото време не могат да определят точното си становище. Фактически те бягат от едно окончателно решение за монопол и за картелно споразумение”, каза още Иван Бонев.

Водещи новини

Още новини