СДС: ГЕРБ продължава да толерира монополите

  • 20 март 2012 15:36

  • 707
  • 1
СДС: ГЕРБ продължава да толерира монополите
©

СДС се обяви за незабавно приемане на нова регулаторна политика, която да прекъсне тенденцията държавата да защитава монополите от конкуренцията.

Това обяви на пресконференция след Националния съвет на сините лидерът на партията Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Той беше категоричен, че управлението на ГЕРБ продължава да толерира монополите, а правителството безпомощно наблюдава високите цени на горива, храни и лекарства.

В условия на икономическа криза ГЕРБ са оставили управлението на държавата в ръцете на монополи и картели, които поддържат високи цени и унищожават малкия и среден бизнес.

По думите на Димитров, същевременно управляващите се хлъзгат по плоскостта на популизма и обикалят магазините като пенсионер по Жанвиденово време.

Същевременно безработицата расте всеки ден и по неофициални данни всеки втори българин е без работа.

От СДС допълват, че все повече българи преминават под прага на бедността, а мизерията се превръща в ежедневие.

Сините са на мнение, че обещаната от ГЕРБ реформа в областта на здравеопазването се е превърнала в пълен погром.

Друга критика на сините е, че въпреки приетите законодателни промени мобилните оператори продължават да подновяват автоматично договорите с клиентите си.

На въпрос дали СДС има вече ясна стратегия за явяването на парламентарните избори Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на разясни, че Националния съвет на партията е дал мандат за водене на разговори с дясноцентристки партии.

Той не пожела да отговори точно кои са тези формации, но беше категоричен, че СДС и Синята коалиция са най-предвидимите политически субекти в България и няма да водят преговори с ДПС и БСП.

От СДС обаче искат премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, както и Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 да отговорят на въпроса дали биха направили експертно правителство с БСП. „Не е честно да бъдат лъгани избирателите. Сега е моментът всеки да каже къде са границите", посочи Димитров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
707 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бичето

2012.03.20 | 20:16

1
Нещо този нов морал за който толкова се тупаха в гърдите по време на изборите ГЕРБ нещо хич го няма всичко си върви по старому ( и не само по въпроса със монополите е така )

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини