Димитър Главчев застава начело на комисията "Хохегер"

share

Депутатите гласуваха персоналния състав на временната анкетна комисия за скандала „Хохегер”.

Комисията ще бъде съставена на квотен принцип, с 13 членове от всички парламентарни групи. От Синята коалиция в комисията влиза Кирчо Димитров, от „Атака” – Венцислав Лаков, от ГЕРБ – председател и член на комисията става Димитър Главчев, членове – Цвета Караянчева, Емил Радев, Снежана Дукова, Пламен Нунев и Румен Иванов, от ДПС в комисията влизат Лютви Местан и Йордан Цонев. Димитър Колев предложи от името на независимите народни представители Дарин Матов.

Въпреки цялото безсмислие с оглед състава предмета и начина, по който искате да раздухвате този скандал, от наша страна ще участват Ангел Найденов и Антон Кутев, заяви зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков.

Предлагам от независимите да участва Яне Янев в тази комисия, за да я освежи стабилно и сигурно, посочи Миков и обясни, че председателят на Народното събрание Цецка Цачева е длъжна да постави на гласуване направеното предложение.


Петър Курумбашев от ПГ на Коалиция за България заяви: "В подкрепа на предложението на Михаил Миков, искам да издигна като алтернативна кандидатура за председател на комисията Яне Янев, който има изключителен опит в тази област. Той е експерт в тази област, вече разследва предишния президент, може да разследва и настоящия".

Водещи новини

Още новини