Психиатър: Със сигурност Мартин не съжалява за извършеното

Кадър: Нова телевизия
share

Този човек има психологични проблеми, защото е психопат. Такива хора не се съобразяват с писаните и неписаните норми, те не са емоционално интелигентни. В случая имаме един примат, който живее на нагони и инстинкти. Той не е научен да се образова, не е научен на труд, т.е. той е изпуснат още от самото начало, защото на 21 години вече разполага със стабилен стаж като криминално проявен. Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия психиатърът Цветеслава Гълъбова по повод заподозрения за убийството на 7-годишно момиче от Сотиря Мартин Трифонов.

,,Сигурна съм, че много добре разбира какво е направил, но той не е способен да съжалява за стореното и именно в това е проблемът. Такива хора като него са емоционално много студени, тъй като не са в състояние да изпитват съжаление, съчувствие или състрадание'', допълни експертът.

По думите ѝ хора с профила на Мартин Трифонов могат да се променят, обаче това би отнело доста време.

,,Тези хора могат да се променят, но трябва да го желаят, защото тези промени не настъпват с медикаменти. Трябва дълга работа с психолози'', отбеляза още тя.

,,Трябва да има много строг контрол. В случай като този нямам против да живея в държава от полицейски тип'', посочи Гълъбова и напомни, че е ангажимент на цялото общество да работим за промяна, за да бъдат намалени максимално подобни зверски престъпления.

Според нея профилът на Мартин Трифонов съвпада с този на Илиян Здравков, който уби Вероника във Велико Търново и убиеца на Виктория Маринова - Северин Красимиров.  

,,Като общество и родителите всички имаме задължения, не трябва да бъдат само институциите. Сам човек не може да се справи с тези проблеми'', завърши психиатърът.

Водещи новини

Още новини