Издирваният за убийството на детето в Сотиря е прострелян при задържането му

  • 16 август 2019 15:36

  • 27343
  • 57
©

Предполагаемият убиец на детето от Сотиря е заловен. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на брифинг.

„Потвърждаваме, че той е извършителят на жестокото убийство. При задържането е оказал съпротива. Откаран е в сливенската болница. Има рани, но трябва да установим дали са от прострелване или са от някакви други наранявания. Това могат да го кажат само лекарите”, каза още той.

Заподозреният се е криел в необитаема къща в селото. При поява на полицаите той е тръгнал да бяга.

 Иванов поздрави всички включили са в акцията за перфектната работа, която свършиха. "Получихме няколко сигнала за това къде се е намирало заподозряното лице и всички бяха проверени. Мартин Трифонов бе задържан за кратко от местно лице, който го е завързал и снимал, но успя да избяга. Имаше продължително преследване. Има наранявания по крайниците.  Контактен е според лекарите", каза още Иванов.

По думите му негови близки са знаели за извършеното престъпление, но са го спестили на разследващите. Това ще се изясни, каза още той.

Според Окръжният прокурор на Сливен майката на момчето не може да носи отговорност, за другия човек - с когото тя съжителства, ще стане ясно какво е знаел и какво е спестил и тогава ще се прецени. Обвинението, което ще му бъде повдигнато ще е по чл.116 от НК за убийство по особено мъчителен начин. Всички необходими доказателства са събрани, утре ще има ДНК-профил.

По думите на Иванов Трифонов е бил фен на енергийните напитки, не е употребявал наркотици или алкохол. Не е имал дори мобилен телефон.

По-рано днес полицай №1 заяви, че не е ясно какъв е мотивът му, само той може да каже защо го е направил.

"Полицаите го простреляха. Той се скри в храстите и те го хванаха, защото се развиках, че е там", това заяви 11-годишният Георги, който е помагал в издирването на Трифонов.

Полицията съобщи, че издирва 21-годишен мъж, лежал в затвора за блудство, за жестокото убийство на 7-годишно момиче. Тежкото престъпление е станало в четвъртък вечерта в сливенското село Сотиря. Детето е било изнасилено и пребито до смърт. Намерено е в дере в селото. Силите на реда издирваха предполагаемия извършител по земя и по въздух.

"Заподозреният е 21-годишен Мартин Трифонов. Той е безработен, асоциален тип, няма приятелства, семейството му е в много тежко финансово положение, той е без образование", заяви главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов в сливенското село Сотиря.

"Осъждан е и е лежал в затвора за прояви на блудство към негова близка, 16-годишна", допълни още главният секретар на МВР.

Хората от селото твърдят още, че издирваният е лежал в затвора за кражби. Свързват името му и с фатален инцидент, станал преди година. Мартин минавал покрай една от къщите във вилната зона, когато го подгонили кучетата пазачи, живеещи в двора й. Собственикът на имота се намесил и опитал да укроти животните. Те обаче се нахвърлили върху стопанина си и го нахапали до смърт.

Калина Христова
27343 57

Свързани новини

Коментари 57

Добави коментар
до Коня

2019.08.17 | 17:25

57

Циганина не само бой го оправя; но много голям бой до припадане и осакатяване. Само тогава ще се научат да бъдат полезни за държавата и семейството си.

"властите"

2019.08.17 | 17:18

56

Освен да се поощрява раждаемостта на циганите, тя трябва да се контролира. Затова всяка жена която ражда трябва да плаща по 2 000 лева в майчин дом предварително. В противен случаи да не бъде приета и да си го ражда в къщи. Освен това лекарите ще бъдат защитени от мургавите индийци. Думата "равенство" означава че законите трябва да се спазват от всички. Думата интеграция не означава безнаказано извършване на престъпления.На корумпираните служители трябва да им обяснят тези неща в затвора.

Властта на сините педали

2019.08.16 | 17:53

50

съсипа МВР след 30г. разграждане на комунизма. Седесарската ченгеджийница не е състояние да задържи един мургав пикльо, къде ли пък обучен терорист. Жална ни майка ако брадатите маймуни от Арабския полуостров, установили се у нас, го обърнат на тероризъм.

Един.

2019.08.17 | 14:35

55

Само това чакаме. Нека се пробват.

Виктория

2019.08.16 | 21:29

54

Публично трябва да го убият с камъни урод мръсен!

"властите"

2019.08.16 | 20:54

53

Ако властите разрешат законно да има публични домове; няма да стават толкова често изнасилвания и убийства. Но нали някои трябва да получава пари за такса сигурност от незаконните бардаци. Така хора от властта стават съучастници в много престъпления.

2019.08.16 | 18:57

52

Ето ти чистокръвен БЪЛГАРИН

2019.08.16 | 18:31

51

МАРТИН Е ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА БСП, АКО БСП СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ КМЕТ НА СОТИРЯ КАКТО ПЕДОФИЛА ИВАН ЕВСТАТИЕВ ОТ БСП БЕШЕ КМЕТ НА СТРЕЛЧА.

Седесарската полиция

2019.08.16 | 17:47

49

първо стреля и после мисли, държавата на сините говеда от последна в Европа се превръща в африкански маймунарник.

2019.08.16 | 17:11

48

Тия боклуци от тоя сайт и не само ЕЖЕДНЕВНО МАНИПОЛИРАТ ХОРАТА ЕЖЕДНЕВНО С ТЪПИ ПОДВЕЖДАЩИ НОВИНИ С КОМЕНТАРИ КОИТО САМИ СИ ПИШАТ И ХАРЕСВАТ и с невъзможността да се публикува правилния коментар които е полезен за обществото,тия от тоя скапан Саит са вредни за България вредят им,ВРЕДНИ НАСЕКОМИ

2019.08.16 | 16:55

44

Как ромите одглеждат по 6,7 деца да кажат и на Българите че да се развъждане и ние

2019.08.16 | 17:01

47

циганите ги изхранват тези седем-осем деца Та чак и му остава за ядене и пиене и цигари откъде тези пари и да кажа Ти на българите да знаем и ние

2019.08.16 | 16:59

46

Помиии пак наложихте цензора,целта:само и само да не се събуди българския народ мръсни евреии сте вие в тоя саийт боклуци боклуци мръсни

Добави коментар

Водещи новини