Опитва ли се КПКОНПИ да будалка обществото?

Кадър Bulgaria ON AIR
share

Политолозите Цветанка Андреева и Георги Киряков коментираха темата с партийните субсидии и „Апартаментгейт“.

„Не очаквахме да бъдат открити някакви нарушения в скандала с апартаментите. Вече е друг въпросът за парите“, каза в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Цветанка Андреева.

Георги Киряков заяви, че не е шега въпросът, че една комисия, която е призвана да се бори с корупцията не го прави. По думите му, сега обществото ще остане с впечатлението, че опитват да го будалкат по един най – елементарен начин.

Във връзка с размера на партийните субсидии, Киряков заяви, че най – вероятно тя ще бъде намалена и напомни думите на Бойко Борисов от вчера, че и обществото го иска това.

„Въпросът е вече, че нито обществото ще бъде доволно, ако еразмерът на субсидията стане 1 лв., нито партиите ще бъдат удовлетворени, ако тя бъде 6 – 7 лв., защото това не са достатъчно пари“, каза Георги Киряков.

Цветанка Андреева обясни, че партийното субсидиране води до независимостта на партиите. „Това трябва да го обяснят политиците обаче“, каза тя. По думите ѝ, не трябва да се намаляват тези 11 лв., а трябва всичко да стане по-прозрачно.

Водещи новини

Още новини