Какъв трябва да е размерът на партийната субсидия?

Политическият анализатор Георги Харизанов и политологът доц. Татяна Буруджиева коментираха в сутрешния блок на БНТ искането партийната субсидия да стане 1 лв.

Татяна Буруджиева поясни, че дали това ще се случи е въпрос на мнозинство. „Не бих казала обаче, че ще има проблеми в коалицията, ако няма мнозинство по този въпрос“, заяви тя.

„Това което е интересно е, че последните години се възбужда този дебат, Позицията на ГЕРБ е неизменна, но на другите партии не е така. Нека БСП да кажат колко е резонната субсидия за тях. Аз лично очаквах БСП да кажат. 11 лв. ти е много, но и 1 лв. ти е малко и накрая искаш оставката на един финансов министър неясно за какво“, коментира Буруджиева. „Всичко това прилича на един фарс“, добави тя.

„11 лв. не е много“, коментира от своя страна Георги Харизанов. „Да, ГЕРБ са поели обещание, включително и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, но не споделям мнението, че 11 лв. са много“, поясни той.

„Въпросът не е в размера на субсидията, а в начина, по който се управляват финансите на една партия“, каза още Георги Харизанов.

Татяна Буруджиева коментира и смяната на позицията на ДПС. По думите ѝ не е характерно да има смяна на мнението в ДПС. Тя напомни как се взимат решенияра в движението. "Нещо става и там", каза още Буруджиева.

Харизанов коментира и ситуацията в "Обединени патриоти". Колко пъти се насрочваха срещи, но никога тримата - Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа не се събраха, а сега Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г им е виновен. Нобелова награда трябва да се даде на Борисов, ако възстанови диалогът им", каза политическият анализатор.

Според Георги Харизанов Симеонов и Сидеров имат проблем със собственото си "Аз".

 

Коментари

 1. 2019.06.26 | 07:12

  Пропускаш нещо много важно че ГЕРБ е партия състояща се от около 80% от комунисти или техни синове , дъщери ,внуци . Какво се получи в действителност - комунисти срещу комунисти и старото римско правило " разделяй и владей". Това което твърдят че са "десни". големи "демократи " е пунта Мара както казва вожда им Б.Б.и е за наивници.

 2. 2019.06.25 | 17:17

  "Ханс Зайдел " не само финансира но създаде ГЕРБ .

 3. 2019.06.25 | 17:01

  Недей да коментираш глупости че Бойко е спечелил първите избори без субсидии !! Получи огромни субсидии от съмнителната фондация " Ханс Зайдел което в нарушение на българската"Конституция" за което той няколко пъти сам се хвали ПОМНЕТЕ ГИ ТИЯ НЕЩА !!

 4. 2019.06.25 | 16:52

  Пак ли тоя крадец от "Напоителни системи" Харизанов ??

 5. 2019.06.25 | 11:40

  Този противен комунист Харизанов кога стана политически анализатор? Мястото му е в лагерите на БКП!

 6. 2019.06.25 | 10:31

  Народа го каза бе господа недоволни деПУТАти! НАРОДА!... ВИЕ НАД НАРОДА ЛИ СТЕ? НЕ Е ЛИ НАРОДА ВАШ РАБОТОДАТЕЛ? ЩОМ РАБОТОДАТЕЛЯ ТИ НАРЕЖДА, ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАШ! ИНАЧЕ ОТЛИТАШ!

 7. 2019.06.25 | 10:27

  НАГЛИ МАЗНИ НЕКАДЪРНИЦИ НА ДЪРЖАВНА(НАРОДНА) ХРАНИЛКА!

 8. 2019.06.25 | 09:49

  Отвличане на вниманието на народа от "успехите " на Борисов . Запазване на скандала с апартаментите както и новината че немска автомобилна компания ще строи в Измир завод вместо в България.

 9. 2019.06.25 | 08:56

  народа каза 1 лв. и 120 депутати парламент , стига ни сте правили на малоумници .

 10. 2019.06.25 | 08:46

  бойко спечели първите избори без субсидия, избори се печелят с работа. Сега ако се кандидатира Мая Манолова ще спечели изборите и без кампания, и без секретарки, и без банкети, и без да купува гласове. Взимат ми парите от данъци и правят щедри дарения за различни каузи от тяхно име. Ай сиктир

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет