Десислав Чуколов: И на второ четене "Атака" ще подкрепи 1 лев субсидия

  • 25 юни 2019 17:48

  • 606
  • 2
Десислав Чуколов: И на второ четене "Атака" ще подкрепи 1 лев субсидия
© БТВ

Позицията на "Атака" по въпроса е ясна от 2012-2013 година, когато сме предлагали партийната субсидия да бъде и 0 лева. Сега на първо четене сме гласували субсидията да бъде 1 лев, и на второ четене ще подкрепим предложението субсидията да бъде 1 лев. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов.

На днешния коалицонен съвет беше повдигната темата, че има чуждестранни фондации, които спонсорират български партии, постави се въпросът за спонсорирането от фирми, въпросът за лозбима и решихме тези неща да бъдат изчистени в Закона за политическите партии и да бъдат ясни. Затова се договорихме с коалиционните партньори този закон да бъде оптимизиран, обясни Чуколов.

Има нещо много по-важно от парите и това са идеите. Парите са нужни като гориво, за да осъществява една партия дейността си – така гледаме на парите. Но ако само чужди фондации и фирми финансират партиите, аз какво ще кажа на избирателите след приемането на даден закон – "благодаря на спонсорите, в продукта има продуктово позициониране", заяви Десислав Чуколов.

От 2005 до 2009 година "Атака" функционираше без партийна субсидия, а вкара в парламента 21 депутати, трима евродепутати и Сидеров беше опонент на Първанов на президентските избори. Един гласоподавател като гласува за нас, в момента ние се отчитаме пред него всяка вечер по партийната ни телевизия "Алфа". Ако субсидията бъде намалена на 1 лев, ще измислим някакъв начин да продължим да го правим. Толкова години "Атака" е оцеляла, ще намерим начин да оцелеем, подчерта Чуколов.

На коалиционния съвет решихме още да направим пред себе си и пред обществото един отчет докъде сме стигнали с нещата, които заложихме прди две години в коалиционното управление. Трябва да се провери кое куца, къде са добре нещата и да се ъпдейтнат нещата, ако трябва, посочи той.

Чуколов заяви, че "Атака" се обръща с апел към вицепремиера и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността – ако не може да се справи, да подаде оставка. По думите на Чуколов, Каракачанов не е се е справил с работата си по концепцията за ромите. Военният министър беше обвинен от зам.-председателя на "Атака", че носи отговорност и за сделката за новите изтребители за армията, която според партията на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа е неизгодна за България.

Десислав Чуколов коментира и предложението на Сидеров у нас да започне дебат "за" или "против" абортите. Ние сме български патриоти и като такива трябва да се борим да бъде решен демографският проблем. В България се правят над 25 000 аборта на година, което означава над 70 аборта на ден. А при циганския етнос много аборти няма. След това седим и се оплакваме за демографския проблем. Естествено, че трябва да се регулира този проблем, този разговор трябва да бъде проведен. Това са Божии закони, каза още Десислав Чуколов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
606 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ХА ХА ХА ХА

2019.06.25 | 18:01

2

ВЕТРОПОКАЗАТЕЛИ !!!

2019.06.25 | 17:59

1

И вие сте едни боклуци

Добави коментар

Водещи новини