Баба на 31 години роди за седми път

share

31-годишната баба Минка Митева роди последното бебе за 2011 година на Харманли. Седмата рожба на циганката е момче, тежи 3,250 кг и е с ръст 51 см.

Освен многото си раждания, младата баба има и два аборта. Най-големият й син е на 18 години и също има дете. Минка е баба и на още едно хлапе, този път от 14-годишната й дъщеря, чието име тя трудно си спомни, пише столичен вестник.

31-годишната жителка на циганската махала е раждала всеки път в харманлийската болница, като само веднъж попаднала в тази в Хасково.

Тогава мъжът й влязъл в затвора и тя отишла при друг. Той обаче се оказал пияница и Минка се върнала в родния Харманли, за да чака мъжа си. Двамата нямат официален брак, но това е практика при повечето ромски фамилии, категорични са медиците.

Болницата в града е пълна основно с ромки-родилки, докато българките бягат към Пловдив, признават те. Минка и съпругът й са безработни от десетилетия, издържат се само с детските.

Затова и тя не смята , че е време да спре с ражданията. Майката трудно запомни името на новороденото. Тя реши, че трябва да се казва Деян, но така и не можа да уточни дали се изписва с “и” или с “е”.

Водещи новини

Още новини