Неволна грешка: Сам Алтман сравни ChatGPT 4o с холивудската анти-утопична лента Her

  • 20 май 2024 12:44

  • 542
  • 2
Неволна грешка: Сам Алтман сравни ChatGPT 4o с холивудската анти-утопична лента Her
© Getty Images, архив

По време на представянето на новия изкуствен интелект ChatGPT 4o, Сам Алтман допусна неволна грешка, сравнявайки го с холивудската анти-утопична лента Her.

Малко след това двама учени напуснаха OpenAI, а нещата поеха странен обрат. Vox съобщи, че всички работници, тръгващи си от OpenAI, трябва да подпишат драконовско споразумение за неразкриване.

OpenAI е създала ИИ, който може да застраши човечеството, малко преди уволнението на Алтман

На практика работещите в компанията се задължават да мълчат за случващото се там, дори то да е причина за напускането им. Това предизвика възмущение, а изпълнителният директор на компанията, Сам Алтман, коментира ситуацията.

Съоснователят на OpenAI Иля Сутскевер напусна компанията, обяви свой собствен проект

"Екипът вече беше в процес на коригиране на стандартната документация за напускане през последния месец или нещо повече. Ако някой бивш служител, който е подписал някое от тези стари споразумения, се притеснява от това, може да се свърже с мен и ние също ще поправим това. Много съжалявам за това", заяви Алтман.

Заплаха за човечеството: Какво е проектът Q*?

Междувременно президентът на OpenAI Грег Брокман също публикува свое извинение. Въпреки това все още е неясно, дали компанията ще промени договорите си за напускане, пише dir.bg. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
542 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:19

2
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­щ­­­и­­ ­­­м­­­о­м­­­и­­ч­е­­т­­а­­ ­­­в­­­и­­­ ­о­­ч­­­а­­­к­­в­­­а­­т ­­­-­­ X­­­1­8­­.­­F­­U­N

2024.05.20 | 13:57

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини