С 14 млн. лева са се увеличили приходите на градския транспорт на София

Novini.bg
share

С 14 млн. лева са се увеличили приходите на градския транспорт на София заради поскъпването на билетите. Новата цена от 1,60 лева влезе в сила преди осем месеца.

От Центъра за градска мобилност са постигнали търсения ефект - да се продават повече абонаментни карти, а не еднократни билети, съобщава Нова телевизия.

Допълнителните средства обаче остават в градския транспорт, а няма да се ползват за инвестиции и подобряване на услугата. Това е и основната критика на общинските съветници, които бяха против поскъпването на билета. Според Центъра за градска мобилност проблем няма, защото по закон всички приходи се ползват за текущите разходи на обществения транспорт. Скъпото билетче обаче не само, че не подобрява услугата, но и увеличава броя на гратисчиите, твърдят съветници.

На обратното мнение са от Центъра за градска мобилност. Според тях през последните осем месеца броят на гратисчиите е намалял. Не така е за хората, които ползват редовно градски транспорт. С поскъпването на билета през юни миналата година скочиха двойно и глобите за нередовен пътник.

Водещи новини

Още новини