Майката на насилвания Сашко се върна бременна при бащата на детето

share

След четири години митарстване Христина се върна бременна при Костадин Тасев.

Мъжът от Сандански е подсъдим за блудство и сексуално насилие над 2-годишния си син  Александър. Днес в Благоевградския окръжен съд се проведе поредното заседание по нашумялото дело.

"В момента Христина е при мен, това, че е бременна е постановка на други, които искат да гледам чуждо дете, а моето да е по болници. Обичам Христина, нямам проблеми с нея, живеем си добре". Това каза Костадин Тасев.

Според държавното обвинение на 14 февруари миналата година той е направил опит за полово сношение със сина си, но не успял да довърши деянието си, а на следващия ден проникнал с пръст в ануса на детето. По време на заседанието стана ясно, че вещите лица не са имали време да изготвят съдебно-психиатричната и психологическа експертиза, която бе назначена от съда, съобщи "Стандарт Нюз".

В залата не се появи за пореден път и ключовият свидетел Емил Тодоров, който е бил заедно с Костадин в ареста и твърди, че Тасев му е споделил как е насилвал малкият Сашко с дамски душ. Според ДНК-експертизата обаче няма отпечатъци на бащата върху дамския душ, затова защитата на подсъдимия държи свидетелят Емил Тодоров да бъде разпитан отново в съда, поради съмнения че е лъжесвидетелствал.

Съдия Красимир Аршинков обяви Тодоров за общодържавно издирване и нареди веднага да бъдат сезирани органите на МВР, за да бъде принудително доведен на следващото заседание. То е насрочено за 13 февруари следващата година. За последно се знае, че свидетелят е бил в затвора в Бобов дол, но директорът на затвора е казал, че Тодоров вече е освободен и не е там.

Съдът прие направената техническа експертиза на иззетите от дома на Костадин Тасев 27 видео касети. Експертът от НИКК заяви, че е прегледал всички записи, но никъде не е имало хомосексуални действия, а само хетеросексуални.

Водещи новини

Още новини