СФСМВР: Заповедта да бъдат наказани протестиращите полицаи е опит за сплашване

Булфото
share

Лидерът на най-големия полицейски синдикат нарече "опит за сплашване" заповедта на министър Румяна Бъчварова да бъдат наказани служителите, участващи в протестите.

Пред БНР председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов посочи, че ръководството на Министерството взема твърде бързо решение за дисциплинарни наказания, за чието определяне има регламентирани срокове.

"Ако целта е да се установи извършено дисциплинарно нарушение и да бъде наложено съответното наказание, за това има време. Има срокове, през които би могло да бъде установявано това нарушение, ако има такова, и дали има такова и ако се окаже, че има би могло да бъде наложено наказание, пак в определени нормативни документи и срокове. В случая МВР реагира наистина светкавично, изключително бързо, което не е характерно за системата", коментира той.

Според Попов, заповедта за наказания ще има обратен ефект: "Точно колкото орязването на социални права на служители в МВР би спомогнало за по-добро функциониране на Министерството или за това служителите му да си изпълняват по-съвестно и по-мотивирано задълженията, точно толкова подобна заповед би допринесла за намаляване на напрежението".

Водещи новини

Още новини