Синдикати в МВР: Вече има случаи на репресии срещу полицаи, участвали в спонтанни протести

  • 05 ноември 2015 14:04

  • 4944
  • 11
Синдикати в МВР: Вече има случаи на репресии срещу полицаи, участвали в спонтанни протести
© Булфото

От Синдикалната федерация на служителите в МВР алармират, че вече има случаи на репресии спрямо служители, участвали в спонтанни протести, предизвикани от безпрецедентната провокация към сектор "Сигурност" със заложените в проекта за бюджет на Република България за 2016 г., орязвания на социални и икономически обезщетения на служителите.

Това пише в отворено писмо на синдиката. Имаме сигнали за разпореждания, целящи събиране на имената на колеги, участвали в спонтанните прояви, искане на обяснения и бързи разписвания на заявления за напускане на системата, далеч преди предвидените в закона срокове. Категорично не смятаме, че такива действия спомагат за стабилизиране на ситуацията, пише в писмото на синдиката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4944 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Коридор

2015.11.09 | 17:55

11
Направо УВОЛНЕНИЕ ... как така ще блокират движението в големите градове тия...Утървете се от гнилите ябълки на дървото и няма да имате проблеми ! То че полицая е неграмотен...неграмотен е, обаче трябва да знае, че няма право да протестира срещу държавата! Веднага на техните места ще дойдат хиляди млади, надъхани момчета !!! УВОЛНЕНИЕ !
Емко

2015.11.09 | 17:55

10
Съкращенията трябва да засегнат администрацията на МВР, а не редовата полиция.

2015.11.09 | 17:55

9
Преторианската гвардия от НСО стяга ли снайперчетата като БЕРКУТ или имате нужда от дузина амеркански командоси,хайде на Майдана!Нямам търпение да ви гледам по телето в директно предаване пред Народния бар ,анализирано от Миролюба Лайнатова как се биете!!!

2015.11.09 | 17:53

4
Не репресии, а дисциплинарни уволнения на всички, които са протестирали и крещели в центъра на София !! Некадърници !

2015.11.09 | 17:55

8
Защо? Те не са ли част от българския народ? Техните права по- малки ли са от правата на "протестна мрежа? Значи едните могат да протестират, а други не? Напомням, полицаите нямат право на стачка, но имат конституционното право да протестират.
Алекс

2015.11.09 | 17:54

6
Може да не им харесва, но реформи трябва да има. Не мога да възприема за нормално половината от МВР да са бюрократи и то с привилегии на полицай. А огромен процент от реалните униформени са корумпирани и нямат идея каква им е функцията.

2015.11.09 | 17:54

7
Първо се научи да пишеш и после коментирай. Отвори си граматиката да видиш кога се пише "и" и кога "й". Между "полицай" и "полицаи" има разлика. Втората думичка е за множествено число. Та в тази връзка- полуграмотни индивиди не може да дават акъл.

2015.11.09 | 17:53

5
Ха-ха,айде на Майданчето тъпаци!На баба Перкел ѝ свърши търпението да ви чака да минат изборите за да си приберете задължителните 3 млн.кюрди.Нас няма да ни изкара никой на Майданче,но вашто папу свърши!Афганците трамбоват с дрогата безпрепятствено между границите,никой не ги бута с пръст да ги провери,нямат документи ,нямат нищо,ха-ха.Америкосите оставиха българската смрад без бизнес,ха-ха!
Aaaаа

2015.11.09 | 17:52

3
Браво на всички ченгета .Само единението му е майката .Нека тия загубени парламентьори да се гардят сами особено Бъчварова макар че гони хората с само с поглед вещица няма нужда от костюм за Хелоуин . Няма вече накаде повече те само ни намалят заплатите а увеличават цените .На това му се вика геноцит .За това всичкитрябва да сме единни и да ги сменим тия утрепки дето крадат не само от. Нас но и от. Нашите деца и внуци те заслужават публичен разтрел .Какви са тия маржави заплати и пенсий подигравки тия имат вече молят до зад гърба си .Аз лично си мисля че им е време с милярдите и в гроба .
Радо

2015.11.09 | 17:50

2
Борисов им вдигна заплатите зимата 2013/14та - февруари биеха хората по улиците. Май месец Борисов се изниза от отговорност и натресоха Орешарски. Цяло лято протести на есен пак Борисов и пак биха хората. Тогава лично говорих с един от робокопите - отрядника на ротата , който заплашваше едно момиче (голям герой и няма да коментирам речника му). Казах му че тези които им плащат тогава за да бият нас ще бъдат сменени и ще дойдат другите , които ще им казват да бият предишните, а прецаканите ще са ХОРАТА и разбира се те самите, но някак май не ме разбра. Заплатите и привилегиите им са много повече от тези на лекарите , учителите , и десетки други професии, за които се изисква много повече учене и полагане на труд и които дават реален продукт - тоест заслужават много повече от скромните , да не кажа мизерните си заплати. Господа полицаи милиционери, следователи , генерали и тям подобни КЪДЕ СА ВАШИТЕ РЕЗУЛТАТИ ????
Алекс

2015.11.06 | 00:27

1
Написал съм точно това, което съм искал да кажа ( т.е. в единствено число), което означава, че ти трябва да се научиш да четеш, грамотнико.

Добави коментар

Водещи новини