Новите шефове на варненската полиция замесени в скандал (видео)

share

Преди седмица репортерката на Нова телевизия Вероника Димитрова разкри как джебчийките в моловете във Варна работят както с охраната на търговските центрове, така и с полицаите.

През изминалата седмица МВР медийно съобщи, че са взети мерки и е назначено ново ръководство на полицията във Варна като целта е предотвратяване на въпросните практики.

Припомняме ви, че лично вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова съобщи, че ОД на МВР - Варна е с ново ръководство и директорът й идва от София.

Новото ръководство на варненската полиция обаче се оказа познато от  историята, в която Александра Стоилова бе обвинена, че е скъсала униформата на полицай от Първо РПУ - София, докато я арестувал. В репортаж "Господари на ефира" напомниха, че това дори бе потвърдено от неговия началник, който се казва Даниел Пашов. След като Господарите излъчиха записа от ареста и доказаха, че не Александра, а самият полицай е скъсал ръкава си, инспекторатът на МВР извърши проверка и установи, че наистина става въпрос за инсценировка от страна на полицая, прикрита от тогавашното ръководство на Първо РПУ - гл. инспектор Никола Панчев и комисар Даниел Пашов. За тази им постъпка инспекторатът ги предложи за следните наказания: Панчев с уволнение, а за Пашов бе предложено дисциплинарно наказание.

Година по - късно обаче се оказва, че Панчев не стига, че не е уволнен, а е назначен за началник на "Охранителна полиция" - област Варна, а комисар Пашов - е назначен за началник на ОД НА МВР - Варна и вече е старши комисар.

Водещи новини

Още новини