Лиляна Павлова: Държавата е такава, каквито са й целите

Интернет
share

Трябва да спрем да се делим на млади и стари, а на знаещи и можещи, инвестирала съм много в своето развитие именно в сферата на регионалното развитие, каза в интервю за сутрешния блок на БТВ Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Лиляна Павлова е от София, омъжена е и има дъщеря на 4 години, и е доктор по икономика. Имала е възможност да замине и да се развива в чужбина, но е решила да остане в България, защото е националист и е доволна, че сега има шанс да направи различен облика на държавата.

Ние все още не сме в зимата, уточни регионалният министър,
а за ситуацията от последните дни, можем да говорим за природно бедствие. Въпреки всичко е имало изключително добра координацията между институциите в бедствието и тя сама е движила нещата.

„Готови сме за зимата“, категорична е Павлова. Създаден е екип, който ще работи денонощно, който ще координира обстановката в страната и който я информира на всеки 30 минути какво се случва в страната.

„Държавата е такава, каквито са й целите“, каза още Павлова и „нашите цели са седем скоростни отсечки и седем магистрали“. Започнало е строителството на магистрала „Марица“и ЛОТ 1 на магистрала „Струма“. За всичко това има осигурен ресурс, осигурено е и европейското финансиране за строителството на всички започнати магистрали.

България е едно уникално място, тъй като през нея минават 5 трансевропейски коридора, един от които е магистрала „Струма“, за която сме уверени, че ще получим финансирането, обясни регионалният министър.

Най-голямото предизвикателство пред регионалното министерство е при изпълняването на строителството на пътища е отчуждаването на земите, допълни Лиляна Павлова.

Тунелът под Шипка е проект, който от Министерството на регионалното развитие са приоритизирали още за този програмен период и следващото лято започва строителството му и има готов проект за него.

При цел максимум за изграждането на седем магистрали и седем скоростни пътища ни трябват около 4 млрд. евро, заключи регионалният министър Лиляна Павлова.

Водещи новини

Още новини