Мъж от кърджалийско село е обявен за издирване

share

Мъж от кърджалийското село Ненково е обявен за издирване. Той е в неизвестност от събота вечерта, когато в най-голямата виелица тръгнал на гости при свои роднини в Асеновград, съобщава БТВ.

В същото време обстановката в Кърждали остава сложна. 218 населени места са без ток, до 130 няма път, защото отсечките са блокирани от триметрови преспи. От община Кирково са поискали от областния кризисен щаб фадрома, за да разчистят пътищата.

Критична е ситуацията в цялата община, макар там да няма бедстващи хора, обясни кметът Сали Рамадан. „Електроподаването е възстановено само в 29 места, в 44 все още няма”, посочи той. В отцепените населени места хранителните запаси са пред привършване. „Надяваме се да стигнем до там до края на работния ден”, допълни кметът.

В Кърджали все още не се вземат превантивни мерки срещу наводнения, защото хората още разчистват снега около домовете си.

Шести ден от Смолян до Ивайлвоград хора бедстват без път, ток, телефон и храна. „Шести ден нямаме ток, шести ден нямаме вода и няма край, за съжаление. Нека природата и всички божества да се смилят над нас”, споделят местните хора пред БТВ.

Въпреки усилията на службите много села все още са откъснати от света, а пожарникарите вадят болните на ръце. „Мъчат се да пробият преспите, носейки болна жена с инсулт, която трябва да бъде преведена в Спешна помощ. Друг екип пътува от снощи за село Бук, където има сърдечно болен човек и на всяка цена трябва да достигнат до него”, обясни началникът на пожарната служба в Кърджали комисар Христо Тодоров.

Бедствието отне и поминъка на много от хората по селата. Пастирът от село Попско Тодор Георгиев вече няма стадо, след като кошарата му се срути и затрупа животните.

 

Водещи новини

Още новини