Столична община обявява конкурс за детска рисунка

share

Конкурс за детска рисунка "Мозайките на Равена" обявява Столичната община, съобщи пресцентърът й. Конкурсът ще се състои във връзка с кандидатурата на София за Европейска столица на културата, сътрудничеството в областта на културата между Равена и София и гостуването на колекцията от копия на античните мозайки от Равена в залите на общинската Централна минерална баня, посочват от общината.

В конкурса могат да участват ученици от V до ХII клас на столичните училища. Форматът на рисунките трябва да е 35 на 50 см. Те трябва да са рисувани върху картон с темперни, пастелни или акварелни бои. На обратната страна на всяка рисунка е задължително да са написани четливо трите имена на участника, възраст, клас, училище. Няма да се приемат и класират прегънати рисунки, както и такива, неотговарящи на посочените изисквания за формат и изпълнение.

Рисунките ще се събират от 24 октомври до 4 ноември в Централната минерална баня - от 10 до 18 часа. Наградените рисунки, подбрани от жури, ще бъдат показани на изложба.

Водещи новини

Още новини