Изнудвали Борисов за пернишкия театър

Булфото
share

Възстановяването на изгорелия Пернишки театър, което се превърна в лична кауза на премиера, изглежда ще завърши със скандал.

Четири дни преди посочения от Бойко Борисов срок за отваряне на храмът на Мелпомена, се оказа, че отпуснатите пари не стигнали.

Това стана причина за спешната визита на министър Симеон Дянков в Перник.

Разбра се, че в последния момент общината и строителят извиват ръцете на правителството за още половин милион лева, извън договореното за строежа на театъра, пише zaPernik.

Така е под въпрос дали театърът ще отвори както бе обявил сам премиерът - на 16 октомври.

Община Перник бавела документите, необходими за изплащането на необходимата за довършването на театъра сума. Строителят пък искал още над половин милион лева, като твърди, че сумата била изхарчена за строежа. Общината се чуди как да не му ги разпише и търси вариант да прехвърли проблема на правителството.

Освен това имало проблем и с проекта на театъра. Фирмата на жената на Мишо Архитекта - зам. -кмет на Община Перник, а в момента и действащ кмет, се издънила с проектирането. Строи се без проект. През последните дни във фирма "Идея М", която проектира театъра, сгъвали проекти . Как така се строи без проект, никой не може да отговори.

Дянков бил бесен при посещението си в Перник. Министърът заявил, че ще плати обещаните от държавата пари, ако общината си оправи бакиите. За исканата сума от половин милион и отгоре и дума не можело да става, отсякъл финансист №1.

В началото на октомври премиерът Бойко Борисов присъства на старта на на лот 1 на автомагистрала "Струма" и и тогава покани всички на 16-ти на постановка в пернишкия театър.

Водещи новини

Още новини