Хороскоп за август

  • 31 юли 2024 10:01

  • 3883
  • 0
Хороскоп за август
© Novini.bg/ Canva

Овен – Скъпи Овни, на тези, които се занимават с частен бизнес, предстои изключително динамичен месец. Да, ще има много препятствия и трудности, но ще бъдете повече от доволни от крайните резултати, особено тези от финансово естество. Други – ще се занимавате със сложни задължения, взискателни проекти и дългосрочни планове и сътрудничества, които ще изискват от вас силна концентрация, добра организация и отговорност.

Някои ситуации в работата няма да ви харесват – независимо дали става въпрос за отношенията с шефове, колеги, начина на работа или нещо друго, по същество дори няма значение, но е важно, че сега не е подходящото време за смята на работата, особено на прибързаните действия. Ще имате нужда от облекчение на нервността и добра почивка.

През първата десетдневка на август, въпреки че нищо не предвещава проблеми в партньорствата ви, изглежда, че няма да сте съвсем в стихията си. Възможно в някои моменти да имате чувството, че връзката ви е в застой. Няма причини емоционалните ви връзки и отношенията ви с любим човек да не бъдат качествени през този месец. Вие двамата с партньора си сте в много добра фаза, постигате разбирателство и близост, както и взаимна подкрепа. Евентуално може да ви дойде малко по-натоварен периода, така че гледайте да не пренасяте негативна енергия и нервност към отношенията си. Периодът е чудесен за пътувания и забавления, но и за истинска гореща лятна любов, която може да бъде и по-сериозна (ако сте в настроение за това).

Ретроградният Меркурий може да ви подтикне да копнеете за някоя стара връзка, но звездите ви съветват да не гледате твърде далеч в миналото, защото пред вас е време на интензивни събития, вълнение и нови хора, които наистина могат да освежат любовния ви живот.

Телец – Скъпи Телци, август е добър период за правене на планове (и бързото им реализиране, особено ако тези планове са свързани с общуване, забавление, пътуване). Колкото до свободното време  – насладете му се, докато можете, общувайте и опитайте всички прелести, които този месец носи.

Енергията ви е отлична, имате ясни цели и достатъчно сила и постоянство, за да ги постигнете. Резултатите от деловата ви ангажираност ще пристигат по-бавно, но бъдете сигурни, че ще дойдат. Състоянието на финансите се подобрява и е възможно да се получат пари от допълнителни източници. Ако се стремите към смяна на работното си място или се опитвате да си намерите работа, този месец не е най-подходящото време да сключвате качествени договорки и да намерите добра работа.

Може да има важни промени в житейската ви ситуация през този месец, но всички те са предназначени да увеличат емоционалната ви стабилност. Това е вашето време да създадете благоприятна и хармонична среда в семейния си живот.

През втората декада на месеца, когато Меркурий става ретрограден, за свободните представители на знака може да донесе някои пропуснати любовни възможности, които отново да станат актуални, стари влюбвания да се върнат в живота ви или дори да се свържете с някои от бившите си партньори. С малко късмет и малко повече усилия, това, което е било, може да стане това, което е. Обвързаните  пък са отдадени повече на семейството, дома и вниманието им е насочено само към любимите хора. Този период е отличен за някои отношения, които са били малко нестабилни в предишния период, сега отново да се озоват на стабилна основа.

Близнаци – Скъпи Близнаци, ако обичате постоянно да бързате и да не стигате никъде навреме, това е месецът за вас. Ако обичате да сте в настроение "приказка без край", то този период ще ви зарадва. С началото на месеца вие сте в страхотна позиция. Марс е във вашия знак, което е привилегия веднъж на две години и което ви дава голямо предимство да преследвате това, което искате най-много, с надеждата да го получите. Юпитер е също в Близнаци, което засилва шансовете ви и късмет. Мнозина ще намерят интелигентни начини да увеличат спестяванията си. Освен това може да се решите да поискате увеличение на заплащането или да си договорите заплата за нова работа.

Многобройни провокации дебнат и ще бъде много трудно да не реагирате на тях

Първата декада е добра за приключване на трудни задължения или бизнес проекти. Вие сте отговорни и отдадени на работата и няма съмнение, че ще свършите всичко добре и навреме. Отношенията с колеги и началници ще бъдат добри. През втората декада бъдете малко по-внимателни в отношенията на сътрудничество – може да има напрегнати моменти, в които трябва да запазите търпение и да сте готови на компромиси.

Избягвайте да стоите твърде дълго на слънце, особено през втората половина на месеца. През този период възрастните хора трябва да проверяват кръвното си налягане по-често.

Много забавни занимания, общуване или пътувания (особено в третата декада на месеца) и ваканция очакват партньора ви и вас. Така или иначе, най-накрая ще започнете да се чувствате по-спокойни, по-весели, по-пърхащи. Връзката ви започва да се подобрява, предстои ви хубав емоционален период. Любовта е възможна чрез социални дейности, социални мрежи, но също и при пътуване. Ще се появят доста ухажори/ки и ще имате възможност да избирате. Новите любови са актуални, някой ще ви запали на мига и ще светнат всичките ви любовни лампички.

Рак – Скъпи Раци, август е време на лично прераждане и обновяване. Ще се почувствате вдъхновени да излезете от зоната си на комфорт и да намерите нови възможности да постигнете това, което винаги сте искали.

Месецът ще е напрегнат и динамичен, което ще ви измори във всякакъв смисъл. Ще сте много натоварени, както физически, така и физически, затова трябва да намерите място за нулиране и релакс. Възможно е да имате много трудности в общуването, променливите ви настроения ще се проявяват чрез импулсивност, нетърпение и раздразнителност, така че ще има моменти, в които ще "хвърляте копия" и ще сте на ръба на спор. Бизнесът (работата) и семейният сектор ще ви отнемат много време и нерви и лесно ще пренесете нервността си в партньорските отношения. Това е месецът, в който трябва да се заемете с въпроси и теми, които не сте успели да разрешите до момента, по които сте се спъвали.  

Финансовият растеж е възможен. Ще се почувствате по-решени да подобрите финансовото си състояние и да използвате своите таланти и креативност, за да печелите повече.

В социален план ще бъдете отворени за срещи с нови хора. Вашето любопитство и гъвкавост ще бъдат вашите силни страни, докато изследвате нови идеи и създавате стратегически връзки. Вашата харизма и чар са засилени този месец, което улеснява привличането на нещата и хората, от които се нуждаете по пътя си в момента. На свободните представители на знака, ако не в самото начало на месеца, то през последната десетдневка някой може да привлече вниманието ви. Особено този период е подходящ за наслада, общуване, флирт и разбира се - любов.

Лъв – Скъпи Лъвове, август носи вълнуваща комбинация от приключения и интроспекция за вас. Ще бъде жизнен и трансформиращ месец, който носи вихрушка от възможности, които може да ви хвърлят в нови посоки, така че е важно да останете центрирани в разгара на движението. По този начин ще разберете дали създавате хаос в живота си или наистина работите за постигане на мечтите си.

Препятствия в комуникацията и договорките, неразбирателства и проблеми от административен и бумажен характер могат да бележат по-голямата част от този период. Ако не сте прекалено импулсивни и нетърпеливи и ако сте в състояние да се поучите от минали грешки и опит – това ще бъде добър месец що се отнася до резултатите. Втората част от месеца може да бъде малко по-енергийно натоварена за вас, така че е добре да отидете на почивка през този период.

Когато се свържете с истинската си същност, ще откриете, че животът е приключение, пълно както с радостни преживявания, така и с предизвикателства. Този месец ще се съсредоточите върху това да живеете пълноценно и да се учите от всеки опит.

Независимо дали сте обвързани или необвързани, през август можете да подновите някои контакти, които ще бъдат предимно от сексуален характер. Известно време сигурно ще се опитвате да вдигнете ръчната спирачка и да се възпирате, но тъй като изкушението може да е твърде силно...и волята ви твърде слаба - развитието на ситуацията може да тръгне в посока на конкретизация. Свободните представители на знака ще бъдат под „обсада“ от ухажори/ки през целия месец. Очаквайте много флирт, страст и забавление с противоположния пол.

Дева – Скъпи Деви, този месец носи предизвикателства, но е повече от сигурно, че ще успеете да се справите с тях. Периодът е добър за разрешаване на всичко недовършено. Енергията ви е отлична, имате ясни цели и достатъчно сила и постоянство, за да ги постигнете.

Оставете вътрешната си мъдрост да ви води към нови пътища и вълнуващи приключения. Не забравяйте за себе си в бързането и заетостта със задължения. Трябва да се вслушвате в нуждите на тялото си, да лекувате стреса и физическото изтощение с почивка и релаксация.

В средата на месеца социалният ви живот ще получи значителен тласък. Ще бъдете по-изразителни и общителни, нетърпеливи да се включите във вълнуващи взаимодействия и да създадете нови връзки, които осветяват духа ви. Вашият естествен чар и харизма ще бъдат засилени, което ще ви накара да се почувствате още по-уверени и магнетични.

Общуването с любим човек може да бъде оцветено от нетърпение и променящите се настроения. Ако ситуацията ви се дължи на факта, че сте подложени на повишено напрежение в работата - опитайте се да не пренасяте нервността в партньорските си отношения. Ако смятате, че вашият партньор е частично виновен за това как се чувствате, тогава би било добре да седнете и да поговорите. Моментът е подходящ да кажете всичко, което ви е на ум и което ви тежи. Освен това може да помислите дали сте допринесли за проблема.

За свободните представители на знака август носи вълна от положителна енергия, активен социален живот, приятни изненади и нови запознанства. Миналото все още може да се прокрадва през ума ви от време на време – може да дойде като вълна на тъга или вълна на спомен, но вие продължавате напред сега, оставяйки всичко, което е било зад вас.

Везни – Скъпи Везни, нищо няма да се промени през този месец, въпреки че нещо все пак ще е различно. Август е тук, за да ви помогне да възвърнете увереността си и да преоткриете какво наистина ви прави щастливи. Имате добри идеи, сега е моментът да ги развиете и осъществите. Много от плановете ви ще започнат да се сбъдват.

Може да се очаква увеличение на отговорностите. Налице е чувствителност към стрес, което може да доведе до повишена нервност, но и проблеми с главоболие. Добре би било да използвате поне част от август за почивка и релакс, тъй като напрежението от служебни задължения и събития все още е доста силно за вас. Не прекрачвайте границите си и се старайте да не се изтощавате.

Ще имате повече от достатъчно поводи за щастие – можете да пътувате, да разширите приятелския си кръг, да се забавлявате много и със сигурност ще привлечете внимание, особено през втората половина на месеца. Има голяма вероятност да посетите далечни дестинации и да изследвате напълно нови пейзажи. Финансовият аспект ще бъде изключително проблематичен през този месец за мнозина.

Реалистично погледнато е напълно възможно някои двойки да се изправят пред доста трудни предизвикателства, които няма да могат (или не ще искат) да преодолеят със съвместни сили. Пазете се от случайни изблици на притежание, ревност или необходимостта да се контролирате един друг и да имате главната дума.

Както винаги, общуването е ключът, но не обагрено с нетърпение и нападателно поведение, а открито, честно, разумно. Някои от вас през този период може да са склонни към тайно общуване или флирт "настрани". Това е добър период за страсти, но с една забележка - това, което на пръв поглед изглежда релаксиращо и лесно, може да се окаже много сложно и натоварващо.

Скорпион – Скъпи Скорпиони, през август ще бъдете подтикнати към промяна, но тя ще работи във ваша полза, донасяйки бърз растеж и нови перспективи, преди да ги очаквате. Добре е да се постараете да вместите всички задължения, да подхождате към всяко от тях с особено внимание и отговорност, да не оставяте нищо половинчато или недовършено. От време на време това ще бъде натоварваща задача, тъй като до средата на месеца могат да изскочат както чужди грешки, така и ваши от предходния период.

На работното място ще имате нужда от цялото си търпение и толерантност, защото често ще бъдете притиснати до краен предел. От вас ще се изисква бързина и прецизност, а това ще ви изтощи психически. Пазете се – не сте толкова силни, колкото си мислите, нито енергията ви е неизчерпаема. Ще бъдете склонни към наранявания, главоболие и проблеми със синусите.

Ще изразходвате време и енергия в различни сектори на живота, на първо място в семейния сектор, където отношенията ви с членовете на семейството, както и теми, свързани със семейството, понякога могат да предизвикат главоболия. Обвързаните Скорпиони ще имат доста натоварваща задача, що се отнася до партньорството им – ще трябва да се справите с някои семейни проблеми и дилеми, а връзката с любимия човек понякога ще поставя на изпитание взаимното търпение и толерантност. Не бъдете упорити и инатливи. Време е за нещо по-радикално да се промени в отношенията. Видно е, че при партньора и при вас някои теми и въпроси остават да „висят във въздуха“, време е да започнете отново и този път да ги разрешите. Комуникацията ви не винаги ще бъде страхотна, и двамата с партньора ви ще бъдете нетърпеливи и нервни, което не е задължително да е свързано строго с връзката ви, а с други странични фактори.

Стрелец – Скъпи Стрелци, август носи вълна от положителна енергия, активен социален живот, приятни изненади и нови запознанства. Ако се стремите към промяна - сега навлизате в период, който е благоприятен за това. Може да се почувствате емоционално заредени, но това е вашият шанс да овладеете вътрешните си приливи и отливи и успешно да навигирате през интензитетите.

Задълженията ще се натрупват едно върху друго. И всичко ще бъде сериозно и важно и нищо няма да може да чака. Понякога всичко това може да ви донесе нервност, както и малко по-лоша организация и обтегнати отношения с колегите. Сега обаче енергията ви е повече от добра, така че е сигурно, че ще се справите с всички предизвикателства. Този месец ви носи разширяване на съществуващите бизнес сътрудничества, но и чудесна възможност да започнете нещо съвсем ново, което е повече от благоприятно за вас.

Ще преживеете неочаквани и бързи промени, които могат да бъдат както разрушителни, така и освобождаващи. Освен това ще завършите важни житейски уроци и ще освободите това, което вече не ви служи. Тъй като стресът е повишен, тялото ви може да реагира - особено в средата на месеца. Възможни са настинки, дихателни проблеми. Ще изразходвате много енергия, затова се старайте винаги да намирате достатъчно място за почивка и релакс.

Навлизате в месец с променливо настроение, доста сте чувствителни.  Емоционалният живот на обвързаните представители на знака ще бъде някак неясен, променлив, с възходи и падения. Както ще имате дни, в които ще имате много добра енергия, красиви моменти и удоволствие, страст с любимия човек, така ще има и онези облачни, странни, изморителни дни с нервно и нетърпеливо общуване. За свободните представители на знака любовта ще се появи във всякакви форми, нюанси и цветове.

Козирог – Скъпи Козирози, това е моментът да се раздвижите и да позволите на положителните неща да ви се случат. Вашите социални и професионални мрежи ще се разширят, носейки със себе си ценни връзки и сътрудничество, които могат да надхвърлят професионалния ви живот по начини, които не можете да си представите. Грабвайте всяка възможност и вярвайте в потенциала си.

Ще се свържете със скритите аспекти от себе си, които ще излязат наяве този месец, което ще ви помогне да разберете по-добре пътя на живота си и да подобрите интимните си отношения. Месецът ви насърчава да захвърлите старите маски и идентичности и да поставите автентичните си желания на първо място. Ще освободите всички остарели очаквания, които ви спъват, което ще ви даде окуражаващо усещане за обновяване.

Може да изглеждате сякаш сте направени от стомана, но това е само "покритието" на повърхността. По същество - вие сте доста физически и психически изтощени и трябва да отделите повече време за себе си, за почивка и релакс.

По-голямата част от месеца е много благоприятна за създаване на силни емоционални връзки, които си заслужават. Ще имате повече от добри възможности да се свържете истински емоционално с някого и да започнете връзка, която обещава дълбоки емоции, но и трайност. Страстите могат да играят голяма роля за вас сега и да бъдат причината за прехвърчането на емоционални искри, но нещо, което започва като приключение, скоро ще се окаже много повече от това. Колкото до обвързаните  – предстои ви предимно стабилен период с емоционален партньор. Колкото и да сте различни по някои въпроси или да мислите различно - ще успеете да намерите общ език.

Водолей – Скъпи Водолеи, през август хоризонтите ви ще се разширят чрез вълнуващи възможности да пътувате, да учите и да се свързвате с нови, вдъхновяващи хора. Месецът ви кани да направите смели избори и освобождаващи открития, подготвяйки сцената за едно по-светло, по-силно бъдеще.

Хубавото е, че ще имате повече енергия от обикновено, повече сила и воля от предишния период. Комуникацията с колегите понякога ще бъде доста предизвикателна, тъй като и вие, и те ще сте нервни и нетърпеливи. Периодът е отличен, ако възнамерявате да промените нещо, да осъществите идеите си, да започнете нови проекти, да отворите нови пазари или да се включите в нови бизнес сътрудничества.

Ще бъде динамичен и преобразяващ месец за вас. Ще преживеете неочаквани промени, които ще донесат нови прозрения за вашите взаимоотношения, минали привързаности и основни нужди. Това време бележи началото на нов цикъл на изцеление и растеж. Вие засаждате семена в градините на живота си, които ще доведат до изобилна реколта от вашите минали трудности и загуби.

По същество август е благоприятният любовен период за необвързаните Водолеи. Със сигурност няма да ви липсват възможности за флиртове като някои от тези флиртове очевидно имат шанс да се превърнат в по-дълготрайни любовни истории. Но докато се случи любовта, насладете се на повече движение, приятни занимания, развлечения, защото имате много възможности за това през целия месец. За обвързаните представители на знака връзката ви по същество е стабилна, така че не я разваляйте с периодични изблици на нервност и нетърпение.

Риби – Скъпи Риби, август носи вълна от трансформираща енергия в живота ви. Вие сте на ръба да се освободите от старите модели и системи, които вече не ви служат, което ви позволява да работите върху самочувствието си и да оцените най-доброто от себе си. Този месец ще приемете промяната с ентусиазъм и ще се почувствате готови да изследвате нови решения и идеи, които отразяват вашия растеж. Ще започнете да разпознавате и „разглобявате“ всички илюзии, които са замъглявали вашата реалност. Този процес може да бъде както поучителен, така и предизвикателен. Но в крайна сметка това ще доведе до мощен катарзис, който може да ви помогне да възвърнете личната си сила.

В бизнес план – предстои ви активен и динамичен месец, в който ще има колебания – много неща ще вървят неравномерно, ще се появяват пречки (било чрез комуникация с колеги, документация), но ще успеете да се адаптирате и управлявате в движение. Покажете повече отговорност и старание. Това, което със сигурност ще ви даде тласък, е подобрението във финансовия сектор, което ще настъпи доста бързо. Само внимавайте с разходите си, защото е лесно парите да се изплъзнат от ръцете ви. Не се напрягайте и неутрализирайте стреса чрез отдих или почивка.

Нещо в отношенията с партньора трябва да се промени. И вие се опитвате да насочите тези промени към по-добро, а не към по-лошо. Връзки, в които има не само любов, но и силна степен на разбирателство, през този месец могат само да разцъфтят, дори да бъдат издигнати на по-високо ниво или в краен случай това ще е период, в който ще прекарвате повече време заедно в дейности, които харесват и двама ви. Тези взаимоотношения, в които има неща, в които сте се спъвали от известно време, изискват много по-отворена комуникация и повече усилия за оцеляване. И двамата трябва да сте готови за компромиси.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3883 0

Водещи новини