Инджев: Кери предупреди Путин с посещението си

share

Държавният секретар на САЩ изпрати послание към Москва с посещението си. Визитата е в отговор на руския президент Владимир Путин и изявлението му от Турция. Това каза журналиста Иво Инджев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Според Инджев Джон Кери е посетил страната ни, за да предупреди Русия. Той направи много голяма логическа пауза преди да отговори на журналистически въпрос, след което каза, че не е хубаво Русия да отмъщава на България. Дипломатът директно обяви, че Русия е загубила студената война, но продължава да се меси във вътрешните работи на други държави. Посланието е, че България може да е най-слабото звено в ЕС, но САЩ няма да допусне руско вмешателство, посочи журналистът.

Инджев изтъкна, че сме станали свидетели на постоянното оскърбително отношение срещу страната ни от Русия. Путин директно посочи България като враг на Русия. Страната провежда масирана пропагандна кампания срещу нас. Изработват се филмчета с ужасни примери как България е поробена от ЕС. Използват България като парцал на своята пропаганда спрямо други държави, като Украйна. Иво Инджев е категоричен, че това поведение трябва да спре незабавно, а страната ни да реагира.

"Турски поток" е геостратегически отчаян ход на Путин. Икономиката им е срината. Перченето с оръжие може да бъде сравнено единствено с СССР навремето.

Водещи новини

Още новини