Кери ще се срещне с Лавров в Париж

  • 09 октомври 2014 07:04

  • 1261
  • 0
Кери ще се срещне с Лавров в Париж
©

Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще се срещне с руския министър на външните работи Сергей Лавров и колегата им от Франция Лоран Фабиюс в Париж между 12 и 15 октомври.

Това предаде ТАСС, като се позова на говорителката на американския Държавнен департамент Джен Саки. По думите й на 12 октомври държавният секретар ще пристигне в Кайро за участие в конференция, посветена на възстановяването на ивицата Газа. "След това държавният секретар Кери ще се отправи към Париж за среща с министъра на външните работи Лоран Фабиюс, министъра на външните работи Сергей Лавров, а също така и с други партньори", се казва в съобщението на Саки.

После на 15 октомври Кери ще отпътува към Виена за среща с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г. и иранския министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф за поредните обсъждания по въпроса с иранската ядрена програма. Те ще са продължение на тристранните срещи, които се състояха в рамките на 69-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк в контекста на преговорите за иранското ядрено досие във формата на шесторката (петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН и Германия), допълва ТАСС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1261 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини