Доган: Етническият мир е най-големият капитал

share

По време на събора в местността Демир Баба Теке край Исперих полицията предотврати на два пъти сблъсъци между симпатизанти на ДПС и група, водена от изключения от партията депутат Корман Исмаилов, предаде БНР.

Пострада леко един човек от групата на Исмаилов. Съборът премина при безпрецедентни мерки за сигурност.

Пред събралите се, лидерът на ДПС Ахмед Доган определи случилото се вчера пред джамията в София като опасна провокация, която крие риск за националната сигурност. Етническият мир е най-големият капитал на България през последните години, а една партия или група хора, атакувайки агресивно и агитирайки срещу етнически мир, посягат върху сигурността на всеки българи, коментира Доган.

Вероятно тези хора забравят, че едва сега започва дебатът за облика на кандидат-президента. Ние търсим подходящия кандидат за държавен глава, а не за държавен враг, каза лидерът на ДПС.

От трибуната на събора в Демир Баба Теке той оправи призив към президента, министър-председателя, европейските институции и органите на НАТО да се отнесат много сериозно към тази опасна провокация, която е риск за националната сигурност.

Според лидера на ДПС, част от проблема е създаден от медиите, които лансират и преиначават опасни за държавата и хората идеи, без да носят отговорност за това, което той определи като недопустимо и неморално.

Водещи новини

Още новини