Овчаров уредил кумеца си с 10 декара общинска земя

Булфото
share

10 940 кв. м земя в елитния квартал Драгалевци биват подарени на кумеца на Р. Овч. Георги Георгиев от столичното предприятие „Общински имоти”.

Гигантската далавера е само една от десетките заменки, които са направили общинските съветници от БСП в периода, когато уж са в опозиция, съобщава "Монитор".

За далаверите, обвързаностите между сини и червени в Столичната община по време на управлението на Стефан Софиянски пишат самите редови членове на БСП. Малко преди местните избори през 2007 г. в редиците на БСП е разпространено т. нар. кърваво писмо от представители на район „Витоша” в партията.

Официалният му вариант е разпространен до всички медии. Към писмото обаче има и втора, много по-интересна част, която е предназначена само за очите на ръководството на БСП. Естествено, партийната върхушка замита информацията, подадена в това писмо, и си затваря очите за далаверите на Румен Овчаров. Четири години по-късно обаче „Телеграф” се добра до кървавото писмо, чиито герои се оказаха все още действащи общински съветници и партийни дейци.

Някои от най-скандалните заменки с апетитни общински имоти са направени именно от общински съветници от „опозиционната” социалистическа партия. По време на управлението на Стефан Софиянски двигатели на далаверите са общинарите Мичо Райковски, Симеон Симеонов, Христофор Христов и Таня Найденова - до един верни кадри на несменяемия шеф на БСП-София – Румен Овчаров. Дясната ръка на Р. Овч. Мичо Райковски например през 2002 г. издействал 912 кв. м имот на ключово място до метростанция „Опълченска” да бъде заменено срещу панелни апартаменти.

Друга показателна заменка на Райковски е парцел от общо 870 кв. м в централния район „Възраждане”, даден на частна фирма пак срещу панелки. Активният общинар два мандата поред е подкрепял и спорни предложения на колегите си отдясно, а през 2007 г. неговият „бащица” Румен Овчаров реши да го пенсионира и до момента го държи като зам.-шеф на БСП-София. За разлика от него останалите герои все още са в СОС като например Таня Найденова, която самоотвержено гласува „за” - в разрез с официалната партийна позиция, за подаряването на Общинска банка на олигарха Христо Ковачки. Другарката Найденова е автор на няколко предложения на заменки на огромни общински имоти срещу панелни апартаменти, които са подкрепени от „вражеското” мнозинство на Софиянски.

Може би най-наглата заменка, правена от червените, е тази, в която кумецът на Румен Овчаров Георги Георгиев получава 10 декара общинска земя в най-елитния столичен квартал Драгалевци.

Водещи новини

Още новини