Лаков: Данните за "Авиоотряд 28" са ужасяващи (видео)

share

Комисията към НС за "Авиоотряд 28" единодушно прие представения доклад за извършените полети по времето на кабинета "Борисов". По думите на Венцислав Лаков от "Атака" те ще изчакват и резултатите от проверката на Сметната палата, която ще предостави окончателната информация относно изхарчените средствата. Лаков подчерта, че има информация, че данните са ужасяващи, предаде репортер на novini.bg.

Йордан Цонев, който е член и на финансовата комисия в НС, заяви, че задължително след проверката на Сметната палата, тя ще бъде изискана в комисията по "Авиоотряд 28", за да го разгледат. Най-много полите има бившият премиер Бойко Борисов, а тяхната бройка е 267, като горивото за всеки един от тях е над 1 млн. лева, добави още той. 

От комисията са решили единодушно доклада да се изпрати до главния прокурор Сотир Цацаров.

Попитан за липсата на Атака в парламента през последните 3 дни, той заяви, че пътуването им до Брюксел е било планирано, а евробюрократичната система е била задвижена и не е можело да бъде отменено след като са разбрали за вота за недоверие. Той уточни още, че в Брюксел са провели редица официални и неофициални срещи с националистически формации. Била им е отказана среща с ЕНП, но те са информира и дори са предоставили доклада за "Авиоотряд 28" на ЕНП, за да видят поддръжниците на ГЕРБ как Бойко Борисов е изразходвал държавни средства.

В края на седмицата колегите му от "Атака" се прибират и ще бъдат на работа, обясни Лаков и добави, че той заминава отново за Брюксел.

Той коментира, че няма основание от ГЕРБ да се иска оставката на председателя на НС Михаил Миков. Що се отнася до Министерство на ивенстиционното планиране е много рано да се каже дали то ще работи или не. Няма политическо решение как "Атака" ще гласува в зала, категоричен е Венцислав Лаков.

Водещи новини

Още новини