Екоминистърката: Не съм правила чистка в МОСВ

share

"Няма опасност от обгазяване след взрива край Езерово. Няма повод за притеснение", успокои в сутрешния блок на Нова телевизия Искра Михайлова, министър на околната среда и водите.

Относно уволненията на шефовете на 15 дирекции, Михайлова каза, че не е правила чистка. "Това не е чистка, която се е случила от първата седмица на влизането ми в министерството", поясни тя и уточни, че уволненията са в следствие на информацията, която е придобила относно работата на дирекции. Искра Михайлова добави и към кои точно дирекции има сериозни забележки. "Имам основание и мотиви за уволненията", категорична беше отново тя.

Михайлова заяви, че огромни глоби ни очакват заради непостроените депа за битови отпадъци. Към момента са построени само две от 24. "Ние в момента се сблъскваме с това, че български граждани протестират срещу построяването на депа", каза екоминистърката и поясни, че причината за това са представите на хората относно това как изглежда едно депо.

"Няма да има процедура срещу България, ако страната ни докаже, че до 2015 година може да изгради 22 депа", каза още Искра Михайлова.

Водещи новини

Още новини