Искра Михайлова: Ще има проверки и наказания за служители от екоминистерството

  • 03 август 2013 15:10

  • 5146
  • 18
Искра Михайлова: Ще има проверки и наказания за служители от екоминистерството
©

За местата на всички освободени ръководители на изнесени структури на МОСВ ще бъдат обявени конкурси и ще бъдат назначени най-добре представилите се кандидати.

Това заяви министърът на околната среда и водите Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност в предаването "На шестия ден" по радио К2, цитирана от в. "Труд".

„Поела съм отговорност и ми трябва работещ екип", коментира тя и посочи, че до уволненията се е стигнало след като в МОСВ са постъпили много сигнали за дейността в дирекциите - както във връзка с отношението към гражданите и бизнеса, така и по пряката работа по издаване на документи. По всеки сигнал ще бъдат направени проверки и ще има наказания. „Тази практика трябваше да бъде прекратена. Администрацията не може да си е самодостатъчна. Тя е създадена да работи в полза на гражданите", каза министърът, цитиран от правителствената пресслужба.

Министър Михайлова изтъкна, че основен приоритет в краткосрочен план за МОСВ е подготовката на стратегическите документи за новия програмен период 2014-2020. Следващата седмица за обществено обсъждане ще бъде публикуван вторият вариант на бъдещата оперативна програма „Околна среда". През септември тя ще бъде изпратена в Европейската комисия за коментари. В същото време се полагат максимални усилия за усвояването на средствата по действащата оперативна програма и за отстраняване на съпътстващите я проблеми.

Усилено се работи по завършването на подзаконовата нормативна база на закона за отпадъците. Министър Михайлова посочи, че през септември ще бъде организирана публична дискусия по прилагането на този закон, приет от миналото Народно събрание и предизвикал много протести. „Трябва да видим работи ли законът, какво трябва да се направи, за да се подобри качеството на услугата по сметосъбиране, извозване и депониране на отпадъците, защото повечето хора не са доволни от нея", каза тя.

Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност изрази очакването си до 10 дни да бъде прекратена обществената поръчка за идентифициране и описание на китоподобните в Черно море. Т. нар. проект за преброяване на делфините на стойност 3,5 млн. лв., който е от 2012 г., придоби скандална известност с решението на Изпълнителната агенция по околна среда да определи изпълнител чрез пряко договаряне след като на два конкурса не беше избран победител. Министър Михайлова посочи, че преди решението на ИАОС не е взето становището на Агенцията по обществените поръчки и на финансиращия орган, което е довело до опорочаване на процедурите.

Като най-болезнен проблем пред ведомството тя посочи просрочените задължения към изпълнителите на проекти. „За съжаление, в продължение на няколко години в бюджета на МОСВ изобщо не са предвиждани пари за разплащания към бизнеса. С подкрепата на правителството сега правим всичко възможно, за да се разплатим по просрочията, някои от които са за повече от година, посочи тя.

Последвайте канала на

Весела Найденова
5146 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2013.12.17 | 18:19

18
Не мога да разбера защо някакви ентусиасти си губят времето да слагат по 150 минуса на всеки коментар против червените. БСП/ДПС загива. След предсрочни може и да станат като СДС - да пускат изявление в пресата веднъж на две години.

2013.12.17 | 18:18

17
Продължавайте със саморазправяте, но в Брюксел не пасат трева като пенсионерите в България, няма да ви пристанат. Народе, тази зима ще е гладна и студена, гответе се от сега!

2013.08.05 | 16:36

16
Комунистите първо назначават и след това обявяват конкурс за пред хората. Стари номера, нагли и банални. И назначените сигурно са професионалисти... Кой ви вярва вече?

2013.08.05 | 16:36

15
Любчо ами вие какви сте бе? Атак-батак сте все комунистически непрокопсаници, които се надяват да докопат кокала. А ти си едно жалко продажно същество.
ДО ЛЮБЧО ПЕДАЛА,БОЗ ДОГАНА

2013.08.05 | 16:36

14
ТУК ДАВА МИНУСИ САМО ЛЮБО ПЕДЕРАСА ОТ ЮРУШ.ТЕ СА НА ХОНОРАР ОТ ДПС.

2013.08.05 | 16:36

13
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ВЗЕ ВЛАСТТА С ИЗМАМА, УПРАВЛЯВА С ТЕРОР, ЩЕ СИ ОТИДЕ С ПОЗОР

2013.08.05 | 16:36

12
ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА С МИР, ПРЕДИ ДА СТЕ УНИЩОЖИЛИ ТОТАЛНО БЪЛГАРИЯ, РОДООТСТЪПНИ МЕРЗАВЦИ!
ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ

2013.08.05 | 16:36

11
НА ТЕЗИ ЩЕ ИМ СПРАТ ФОНДОВЕТЕ ЗАВИНАГИ.

2013.08.04 | 23:07

10
Показен бой на протестиращи, показни уволнения. Какво следва? Екзекуции по телевизията? Тия съвсем се върнаха в 1944.
TERMINATOR

2013.08.04 | 23:07

9
Ами да ако трябва и екзекуции ще се правят. Няма начин. Гробарската измет трябва да се прочисти. Това са убийци на българската нация, която 4 години държаха в мизерия, и стагнация. Каквото са посяли да си го жънат. Усещам че ще се действа на Путиновия принцип - всички изправени на съд и без прошка. Бойко ако е умен, до сега щеше да е избягал зад граница, защото не знае какво му готвят. Но простака си остава простак и ще страда от тъпата си гола мутренска тиква.
o&k

2013.08.04 | 18:56

8
Европа спря кранчета на всички европари эа БГ,а тия наэначават хора,които да управляват европейски парични потоци?!Да не говорим,че нямат и грам авторитет и всяко тяхно "накаэание" се тълкува като самораэправа.Което всъщност си е и точно такова!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини