Дъщерите на Костов въртят милиони

Булфото
share

Бизнес център за няколко милиона лева управлява малката дъщеря на Иван Костов.

От две години Мина Костова е в Съвета на директорите на "Интрейдингс", която държи свръхлуксозен билдинг на столичния булевард "Цар Борис ІІІ, пише в. "България днес".

Атрактивната и модерна офис сграда е от най-високия клас “А”. Издига се на 9 етажа и има подземни гаражи на две нива.

От момента, когато щерката на Командира е избрана за управляващ, фирмата се сдобива с нови собственици. С решение на Общото събрание, капиталът на “Интрейдингс” е вдигнат от 50 000 лв. на 1 013 700 лв., а основен акционер в компанията става фирма на бившия шеф на кабинета на Костов - Николай Вълчев и брат му Христо.

По същото време друга фирма на Вълчеви – “Грийнс агро” е проверявана от ДАНС заради нередности в проекта им по САПАРД. Преди да поеме бизнес центъра, Мина Костова имаше луксозен моден бутик в столичния квартал “Белите брези”.

Апетитен частен бизнес е започнала и голямата дъщеря на Командира. В началото на май тази година Яна Костова е изкупила акциите на “Астор БГ”. Дружеството се занимава с консултантски услуги и търговско посредничество. Дни след сделката, фирмата се нанася в бизнес центъра, управляван от сестрата Мина Костова.

Стартът на частния бизнес на Яна съвпада с връщането й в България. Преди това щерката на Командира работеше в Милано като консултант по проекти на големи италиански организации. Там се запозна и със съпруга си Алесандро Мерлини, който е неин съдружник в “Астор БГ”.

Въпреки слуховете за евентуален развод, Мерлини също се е завърнал в България. От 15 юли той е финансов директор на продуцентска компания. В момента дружеството реализира повечето хитови предавания и сериали на телевизия Би Ти Ви.

Водещи новини

Още новини