Хасан Адемов: Тръгват масови проверки на всички мини

share

Четвърти ден продължава спасителната операция в мини “Ораново“. Около три часа сутринта е достигната скала, която е била взривена контролирано. Скалният къс е бил с диаметър от 2 метра. Това заяви министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Разчистването продължава, но за съжаление това, което е зад нея отново е сериозна кална маса. Няма информация обаче къде все още са заградените миньори, каза Адемов. Намерена е сериозна организация със спасителите, условията са изключително тежки, но надеждата умира последна. Пространството над галерията е сухо и заради това се счита, че е възможно масивния кален разлив да е оставил кухина, където да са се укрили миньорите, които да имат достатъчно въздух.

През една тръба се подава въздух , но не е ясно докъде достига тя и дали миньорите имат възможност да имат достъп до нея , каза Адемов. Големият проблем е, че в района на Симитли хората избират между рисковия хляб и безрисковия глад. 163 провеки са правени в Ораново, очевидно има проблеми и ще има санкции. Условията на всички мини са тежки и ще бъдат проверени абсолютно всички, каза Адемов.

Водещи новини

Още новини