Стойнев: Този път някой ще понесе отговорност за мина "Ораново"

  • 21 юли 2013 11:16

  • 4468
  • 14
Стойнев: Този път някой ще понесе отговорност за мина "Ораново"
© Булфото

Този път някой ще понесе отговорност за инцидента в рудник "Ораново". Държавата трябва да се върне на мястото си и да е отговорна за създаването на подходяща законова рамка и условия за бизнес, а също така и да контролира условията.

Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на за БНР по повод трагичния инцидент в мина „Ораново”, при който загинаха двама миньори, а други двама вече шести ден са затрупани. Той заяви, че е изискал проверки в мината по веригата работодател – администрация – контролни органи с цел изясняване на обстоятелствата, в следствие на които се стигна до трагичния инцидента и изрази надежда, че след приключването на спасителната операция контролните органи ще свършат работата си и това ще доведе до вземане на конкретни решения за съдбата на мината.

„Когато се срещам с отделните миньори, без представители на ръководството, хората казват, че наистина има проблем в тази мина, а според синдикатите и ръководството няма проблем. Сигурността на хората трябва да е водеща при взимането на каквито и да е решения”, обясни Стойнев. Той каза още, че с трагедията в мина „Ораново” е излязъл и проблемът с липсата на държавна Минно-спасителна служба. В началото на следващата седмица министърът предвижда среща със специалисти в тази област с цел изготвяне на конкретни законодателни инициативи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4468 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
протестиращ

2013.08.01 | 11:11

14
38-ми ден вече ви чакаме да понесете тази отговорност... ОСТАВКА,ОСТАВКА и пак ОСТАВКА бе червен боклук!!!

2013.07.22 | 18:30

5
За какво да си подава оставката,бе лумпенизирано стадо?За това,че иска да постави на мястото му,един самозабравил се гад,за когото човеешкият живот е нищо.Та нали уж за това подскачате по площадите,против неправдата,против олигарсите.А този кретен,какъв е?Та той е представител на най-масовата и най-страшна язва,блокираща държавата.Тези който са окупирали на регионално ниво,всички ниши на бизнеса.Тези,който "приватизираха" огромни производствни мощности,за грошове.Тези,който плащат на всички правителства,за да са недосегаеми.Тези,който принуждават хиляди да им работят при нечовешки условия,за без пари.Тези,който ги карат,да гласуват за който им е изгоден към момента,Така ,те променят и вашият вот,без да се усетите.Защо,ако сте истински българи и хора,не изкрещяхте на площада,че искате възмездие и тотална проверка на този "бизнесмен",на когото краката,още миришат на цървул.Хайде,нали сте големи радетели за прочистване и яснота във всичко.Не ви ли смущава смъртта на шест( не дай боже,да са осем!) само за 4 год.,на хора като вас,който са си отишли най-ужасно,заради печалбата на този местен дерибей,работещи при средновековни условия за 500 лева.Или толкова сте обръгнали и непукисти,че това е нещо нормално.Ако мислите,че само с лозунги,ще промените нещо-жалко!Такива като този "бизнесмен " ви ги пробутаха през 90-те,за да ви ограбят и да се превърнат във ваш "работодател-благодетел"
ВИНЕТУ

2013.08.01 | 11:11

13
Тази на заден план на снимката ,кметицата на София,сигурно цяла вечер им е въртяла свирки на тези тримата за това гледа така ококорено.

2013.08.01 | 11:11

12
Подписката в подкрепа е огромна измама. В моя град има такава и никъде не се казва, че е в подкрепа ами се казва на хората, че е за социални придобивки, граждански контрол...

2013.08.01 | 11:10

11
Това правителство бръкна в резервите на министерствата, за да раздава пари, които ги няма в икономиката. Другата година кой ще ги плати? + заем 1 млрд. + заем за Белене????
ISTINATA

2013.08.01 | 11:10

10
Рожба на убийци си Татяна Буруджиева ... На 13 февруари 1943г. е застрелян ген. Христо Луков – български офицер с богата политическа биография и забележителна 30-годишна военна кариера, герой, двукратен кавалер на ордена „За храброст" от нелегалния комунист Иван Буруджиев пред скромния си дом, къщичка някаква, с нищо не подсказваща че вътре живее бивш министър, генерал, човек с огромно политическо влияние. Убит е пред очите на малката си дъщеричка, която изтичала да отвори вратата.ЕТО ТАКИВА СТЕ ПОВЕЧЕТО В БСП.ДПС

2013.08.01 | 11:10

9
Рожба на убийци си Татяна Буруджиева от БСП ... На 13 февруари 1943г. е застрелян ген. Христо Луков – български офицер с богата политическа биография и забележителна 30-годишна военна кариера, герой, двукратен кавалер на ордена „За храброст" от нелегалния комунист Иван Буруджиев пред скромния си дом, къщичка някаква, с нищо не подсказваща че вътре живее бивш министър, генерал, човек с огромно политическо влияние. Убит е пред очите на малката си дъщеричка, която изтичала да отвори вратата.ЕТО ТАКИВА СТЕ ПОВЕЧЕТО В БСП.ДПС

2013.08.01 | 11:09

8
Отличен старт г-н Стойнев.Както вече споменах Ви пожелавам огромни успехи и имате подкрепата ми.Още веднъж успех.

2013.08.01 | 11:09

7
Направо фантастичен старт! "...За собственика на фалиралата Добруджанска банка Красимир Михайлов има материали в медиите още от средата на 90-те години на миналия век. Трезорът се превръща само за една нощ от клон на БНБ в търговска банка с решение на първото правителство на Андрей Луканов." Пак ваш човек. :)

2013.07.30 | 08:46

6
ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА ВМЕСТО ДА СЕ ПОДИГРАВАШ С ХОРАТА.

2013.07.21 | 22:37

4
kato shte kazvash istini drugario stoinev,shte kajesh li kak R.OVCH. dade minata na vaprosnia sobstvenik 2007 godina,ili tova za vas ne e vajno bolshevishki utrepki
милан

2013.07.21 | 22:37

3
думи, думи , думи които нямат никаква стойност ,защото са изговорени от лъжлива уста

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини