Шести ден продължава издирването на миньорите в рудник Ораново

  • 21 юли 2013 09:39

  • 3072
  • 1
Шести ден продължава издирването на миньорите в рудник Ораново
©

Шести ден продължават спасителните дейности по изваждане на двамата затрупани миньори Иван Лазаров и Николай Михайлов в рудник Ораново в Симитли.

Това каза директорът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” главен инспектор Георги Пармаков. Екипите, които копаят в рудника напредват, но работата става бавно, тъй като калната маса, която е в рудника е много тежка за извозване, посочи главен инспектор Пармаков. По думите му в рудник Ораново е създаден непрекъснат режим на работа от спасителните екипи, които търсят двамата затрупани миньори. Припомняме ви, че на 16 юли в рудник Ораново загинаха двама миньори, а други двама-Иван Лазаров и Николай Михайлов останаха под земята и все още се издирват.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3072 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
минен инженер

2013.07.31 | 12:46

1
Уважаеми колеги, До кога ще се опитвате да "търсите" затрупаните миньори по описания от пресата примитивен начин. Сега има толкова нови технологии, с които бързо може да се реши този проблем-например използването на специални полимери, с които предварително се "заздравява" масива и след това може да се премине авариралия участък. Моля, обърнете се за консултация и помощ към минното предприятие "Оброчище"

Добави коментар

Водещи новини